Άλκης Καμπανός: «Άνθρωπος που επιτίθεται με λοστούς και μαχαίρια δεν περιμένει ο άλλος να ζήσει», κατέθεσε ο αστυνομικός

February 13, 2023

Άλκης Καμπανός: «Άνθρωπος που επιτίθεται με λοστούς και μαχαίρια δεν περιμένει ο άλλος να ζήσει», κατέθεσε ο αστυνομικός


Διαφ.

Κάβγας Κούγια – Ταουξή στη δίκη: «Είσαι όνειδος της δικηγορίας» – «Να δούμε πώς θα ξεπεράσεις τις απολογίες»

Ένταση επικράτησε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 ο Άλκης Καμπανός και οι τέσσερις φίλοι του, στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του 47χρονου αστυνομικού του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο οποίος καταθέτει για 3η ημέρα, υπήρξε έντονη λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον δικηγόρο που εκπροσωπεί την οικογένεια του 19χρονου, Αλέξη Κούγια και του Βασίλη Ταουξή, συνηγόρου υπεράσπισης του 12ου κατηγορούμενου.

Η ένταση προκλήθηκε όταν ο Αλέξης Κούγιας έλαβε τον λόγο και ξεκίνησε να θέτει ερωτήσεις στον μάρτυρα, μετά την προβολή επεξεργασμένου βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης, προκαλώντας την αντίδραση δικηγόρων που δεν είχαν πάρει ακόμη τον λόγο. «Τρεις ημέρες είμαστε εδώ και δεν έχουμε κάνει ούτε μια ερώτηση», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης, Νικόλαος Χατζηνικολάου, με τον Βασίλη Ταουξή να αποκαλεί τον Αλέξη Κούγια «όνειδος της δικηγορίας», κατηγορώντας τον για «ανοησίες και ψέματα», με τον δικηγόρο της οικογένειας του Άλκη να απαντά: «να δούμε πώς θα ξεπεράσεις τις απολογίες που λένε ότι ο δικός σας μαχαίρωνε τελευταίος”.

Λίγο πριν η έδρα αποφασίσει ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης, προκειμένου να ηρεμήσουν τα «πνεύματα» και να πέσουν οι τόνοι, άτομα από το ακροατήριο που κάθονταν κοντά στη μητέρα του Άλκη Καμπανού, σηκώθηκαν όρθιοι και φώναξαν «ντροπή» ζητώντας παράλληλα από τους δικηγόρους να επιδείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στην οικογένεια Καμπανού. “Δεν ντρέπεστε λίγο, μορφωμένοι άνθρωποι, ντροποι σας”, φώναξαν φίλοι της οικογένειας προς τους δικηγόρους, την ώρα που στην δικαστική αίθουσα ακούγονταν διάφορες εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε χώρο δικαστηρίου.

Με την συνέχιση της διαδικασίας, ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι «έχουμε φτάσει στα όρια μας με τους δικηγόρους Ταουξή και Χατζινικολάου. Είναι αδιανόητο όταν ζητώ την άδεια να κάνω ερωτήσεις να πετάγονται οι συγκεκριμένοι δύο συνάδελφοι. Ειλικρινά την επόμενη φορά δε θα ανεχτώ αυτή τη συμπεριφορά. Είμαι 48 χρόνια δικηγόρος. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι δίκη είναι αυτή».

Παίρνοντας τον λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης, Νικόλαος Χατζηνικολάου, τόνισε ότι «μου μεταφέρθηκε ότι προσωπικά, μετά από δικονομική συζήτηση, με αποκάλεσε βλακα. Έχει αποκαλέσει τρεις φορές “νούμερα” συναδέλφους, εντός και εκτός αίθουσας. Ισχυρίστηκε ονομαστικά σε εμένα με δηλώσεις εγώ προσέβαλα τη μητέρα του θύματος και αυτά τα ακούει κόσμος. Εντός του χώρου αυτού, ο καθένας έχει την ιστορία του και ξέρει πως σέβεται τα θύματά», είπε.

Ο κ. Ταουξής ζήτησε συγγνώμη για την «έκρηξη» και τόνισε ότι «θα προσπαθήσω να μην απαντήσουμε στις αλλεπάλληλες προκλήσεις που δεχόμαστε», ενώ εξέφρασε τον σεβασμό του ως προς την οικογένεια του Άλκη.

«Άνθρωπος που επιτίθεται με λοστούς και μαχαίρια δεν περιμένει ο άλλος να ζήσει»

Απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, ο αστυνομικός από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε για 3η ημέρα σε όσα έδειξε η έρευνα της Αστυνομίας για τη μοιραία νύχτα.

Ερωτηθείς για το εάν οι κατηγορούμενοι είχαν διαφορές με συγκεκριμένα άτομα ο αστυνομικός είπε πως «η εντύπωση που μας δημιουργήθηκε είναι ότι δεν είχαν συγκεκριμένο στόχο. Στόχευαν οπαδούς του ΑΡΗ γενικά, όχι συγκεκριμένα πρόσωπα» και απαντώντας σε συμπληρωματική ερώτηση του ίδιου συνηγόρου υπεράσπισης για το αν οι κατηγορούμενοι ήθελαν να σκοτώσουν ή να τραυματίσουν βαριά ο αστυνομικός εξήγησε πως «μιλάμε για 12 άτομα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς τι ήθελε ο καθένας. Ήθελαν εκδίκηση αλλά όχι από συγκεκριμένο άτομο. Η όλη μας εκτίμηση είναι ότι έψαχναν λιγότερους από αυτούς, να υπερέχουν αριθμητικά».

Ο έμπειρος αστυνομικός κατέθεσε στη συνέχεια πως «ανθρωπος που επιτίθεται με λοστούς και μαχαίρια δεν νομίζω ότι περιμένει το θύμα να επιζήσει. Θέλουν προκαλέσουν ζημιά και η ζημιά να είναι μεγάλη».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας η συνήγορος του 9ου κατηγορούμενου ζήτησε την προβολή ενός βίντεο το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, αποτελεί συνένωση των δυο βίντεο η λήψη των οποίων έγινε από κινητό τηλέφωνο και τραβήχτηκαν από διαμερίσματα. Όπως είπε, το βίντεο έχει υποστεί επεξεργασία ως προς την ταχύτητα αναπαραγωγής. Ο μάρτυρας αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούσαν το συγκεκριμένο βίντεο, τονίζοντας ότι είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας και ζήτησε να τοποθετηθεί στα πρωτότυπα που αποτελούν πειστήρια και περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Η δίκη συνεχίζεται με τις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης προς τον αστυνομικό του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: