Σεισμός: Η συγκλονιστική ιστορία μητέρας με τα τρία παιδιά που επιβίωσαν από τα φονικά ρίχτερ

February 14, 2023

Σεισμός: Η συγκλονιστική ιστορία μητέρας με τα τρία παιδιά που επιβίωσαν από τα φονικά ρίχτερ


Διαφ.

Μία μητέρα περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο επιβίωσε όταν χτύπησε ο Εγκέλαδος στη Συρία

  

Δέκα ημέρες μετά το φονικό σεισμό που ισοπέδωσε περιοχές σε Τουρκία και Συρία, συνεχίζουν και έρχονται στο φως συγκλονιστικές ιστορίες μέσα από τα χαλάσματα.

Μία μητέρα περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο επιβίωσε όταν χτύπησε ο Εγκέλαδος στη Συρία.

Ο σεισμός ισοπέδωσε την πολυκατοικία στην παραθαλάσσια πόλη Jableh της Συρίας όπου έμενε, σκοτώνοντας σχεδόν όλους τους γείτονες τους.

Όταν ένιωσε τις πρώτες δονήσεις του σεισμού η Ουμ Κανάαν ξύπνησε τα τρία παιδιά της και τα μετέφερε σε μια μικρή ντουλάπα στο δωμάτιο της, όπου όλοι βρήκαν καταφύγιο, μαζί με μια συλλογή από οικογενειακές φωτογραφίες και έγγραφα.

Ιστορίες από τα χαλάσματα

Η μητέρα και τα τρία παιδιά της που βρισκόντουσαν στον τέταρτο όροφο, επέζησαν σώζοντας μόνο την πολύτιμη τσάντα με τις αναμνήσεις τους.

Η μητέρα και η κόρη της Kanaan ήταν κρυμμένες σε ένα χώρο στη ντουλάπα πλάτους όχι μεγαλύτερο από ένα μέτρο, ενώ η μεγαλύτερη κόρη και ο τρίτος γιος της βρίσκονταν σε μια γωνία ανάμεσα στη ντουλάπα και το κρεβάτι της, χρησιμοποιώντας μαξιλάρια για να προστατευτούν όταν το κτίριο κατέρρεε, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Συγκλονιστική μαρτυρία

Συγκλονισμένη μετά τις πρώτες στιγμές προσπάθησε να μετακινηθεί αλλά δεν μπορούσε. Η ίδια πιστεύει πλέον ότι η «θεϊκή δύναμη» την έκανε να αφήσει άδειο αυτόν τον μικρό χώρο μέσα στην ντουλάπα της.

Παγιδευμένη κάτω από τα ερείπια, η μητέρα και τα παιδιά της ζήτησαν βοήθεια από τους διασώστες, οι οποίοι μπόρεσαν και αφαίρεσαν τα συντρίμμια από πάνω τους.

Η περιγραφή της διάσωσης τους είναι παραστατική και συγκλονιστική. «Προσπαθούσαν να τραβήξουν τη στέγη του σπιτιού που ήταν πάνω από την ντουλάπα, και δόξα τω Θεώ, έβγαλαν τα παιδιά , και έβγαλαν εμένα και το κopιτσάκι μου », είπε με δάκρυα στα μάτια, προσθέτοντας ότι κρατούσε πάντα την τσάντα και την έβγαλε μαζί της.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: