Η αληθινή «λίμνη των κύκνων»- Μπαλαρίνα χορεύει στον πάγο, για να στείλει ένα μήνυμα για το περιβάλλον

February 16, 2023

Η αληθινή «λίμνη των κύκνων»- Μπαλαρίνα χορεύει στον πάγο, για να στείλει ένα μήνυμα για το περιβάλλον


Διαφ.

Βίντεο: Η αληθινή «λίμνη των κύκνων»- Μπαλαρίνα χορεύει στον πάγο, για να στείλει ένα μήνυμα για το περιβάλλον

Μια Ρωσίδα μπαλαρίνα χόρεψε αποσπάσματα από τη «Λίμνη των Κύκνων» όχι επί σκηνής, αλλά στον παγωμένο Φιλανδικό κόλπο, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.



Η Ιλμίρα Μπαγκραουτίνοβα, μπαλαρίνα του μπαλέτου του θεάτρου Μαριίνσκι, χόρεψε στους -15 βαθμούς Κελσίου πάνω στον πάγο και δημοσίευσε το βίντεο στο διαδίκτυο.

Με τον δικό της τρόπο αντιδρά στην κατασκευή λιμανιού που σχεδιάζει η Ρωσία στον όρμο Μπαταρεϊνάγια, περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της Αγίας Πετρούπολης. Και ελπίζει ότι ίσως έτσι να σώσει τους πραγματικούς κύκνους που έχουν φωλιές στην περιοχή, κάτι που της έδωσε και την ιδέα να χορέψει αποσπάσματα του έργου του Τσαϊκόφσκι.

«Οι ντόπιοι ανησυχούν για το περιβάλλον στον όρμο και σε ολόκληρο τον Φιλανδικό κόλπο, για την καθαρότητα του νερού», δήλωσε στο BBC η Μπαγκραουτίνοβα. Οι ντόπιοι έχουν απευθύνει έκκληση στον Βλαντιμίρ Πούτιν να μπλοκάρει το πρότζεκτ για το λιμάνι και να αποτρέψει την καταστροφή του όρμου.

«Δεν έχω μετάσχει ποτέ στον οικολογικό ακτιβισμό. Δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, είναι μια κραυγή για βοήθεια», δήλωσε η μπαλαρίνα. «Πιστεύω ότι αυτό το μοναδικό μέρος πρέπει να προστατευθεί. Ελπίζουμε ότι η φύση, η ομορφιά και η αρμονία θα θριαμβεύσουν», συμπλήρωσε.

lifo


Πηγή

Διαβάστε επίσης: