Κιάνου Ριβς: Αποκάλυψε την ασυνήθιστη ρήτρα στα συμβόλαιά του

February 16, 2023

Κιάνου Ριβς: Αποκάλυψε την ασυνήθιστη ρήτρα στα συμβόλαιά του


Διαφ.

Μία ψηφιακή παρέμβαση στο παρελθόν, οδήγησε τον ηθοποιό να βάζει αυστηρό όρο στους συνεργάτες του

Ο Κιάνου Ριβς έχει ενστάσεις όσον αφορά τη δύναμη της τεχνολογίας CGI (εικόνες που δημιουργούνται από υπολογιστή), σε τέτοιο βαθμό που πριν από χρόνια, πρόσθεσε μια ρήτρα στα συμβόλαιά του που ορίζει ότι οι εμφανίσεις του σε ταινίες δεν μπορούν να παραποιηθούν χωρίς τη συγκατάθεσή του.Καθώς η χρήση της τεχνολογίας AI (Τεχνητής Νοημοσύνης) γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη στη δημιουργία ταινιών, έχει θέσει υπό αμφισβήτηση την ηθική της ψηφιακής αλλαγής της ερμηνείας ηθοποιών.

Ο πρωταγωνιστής της κινηματογραφικής σειράς John Wick δήλωσε στο Wired σε μια νέα συνέντευξη: «Νωρίς, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ή μπορεί να ήταν η δεκαετία του ’90, άλλαξαν την ερμηνεία μου». O ηθοποιός δεν ανέφερε την ταινία.

«Μου πρόσθεσαν ένα δάκρυ στο πρόσωπό μου και είπα: “Ήταν σαν να μην χρειάζεται καν να είμαι εδώ”» εξήγησε ο Ριβς.

Όταν ρωτήθηκε αν αργότερα πρόσθεσε ρήτρα στα συμβόλαιά του που απαγορεύουν τις επεξεργασίες μετά την παραγωγή στην ερμηνεία του, επιβεβαίωσε: «Ναι, ψηφιακά».

Το 2021 κυκλοφόρησαν πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Μπρους Γουίλις εμφανίστηκε σε ρωσική διαφήμιση τηλεπικοινωνιών με τη χρήση της τεχνολογίας deepfake.

Τα deepfakes είναι συνθετικά μέσα στα οποία το πρόσωπο ή το σώμα ενός ατόμου αντικαθίσταται με το ομοίωμα-ψηφιακό δίδυμο κάποιου άλλου.

«Αυτό που είναι απογοητευτικό σε αυτό είναι ότι χάνεις τη δυνατότητα να δράσεις» είπε ο Ριβς για τα deepfakes. «Όταν ερμηνεύεις σε μια ταινία, ξέρεις ότι θα σε μοντάρουν, αλλά συμμετέχεις σε αυτό».

«Αν μπεις στον κόσμο των deepfakes, δεν υπάρχουν οι απόψεις σου. Αυτό είναι τρομακτικό. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτές τις τεχνολογίες» εκτίμησε.

«Οι τεχνολογίες βρίσκουν θέση στην εκπαίδευσή μας, στην ιατρική μας, στην ψυχαγωγία μας, στην πολιτική μας και στο πώς πολεμάμε και πώς εργαζόμαστε» τόνισε ο Κιάνου Ριβς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, και protothema

Διαβάστε επίσης: