Το ξέσπασμα της μητέρας του νεκρού κοριτσιού στην Θεσσαλονίκη: «Την άφησαν να πεθάνει επειδή ήταν μαύρη» (vid)

February 16, 2023
Εισαγγελική και υπουργική παρέμβαση για τον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού στον «Άγιο Στυλιανό» και προκαταρκτική έρευνα στο «Ιπποκράτειο»

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε ο θάνατος ενός μικρού κοριτσιού, ηλικίας 2,5 ετών, στο δημοτικό βρεφοκομείο «’Αγιος Στυλιανός», στη Θεσσαλονίκη, όπου φιλοξενείτο. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για τη διερεύνηση της υπόθεσης και το νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.


Διαφ.

Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, που συνετέλεσαν στον θάνατο του άτυχου κοριτσιού. Η έρευνα, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κινείται προς κάθε κατεύθυνση.

Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, τα διερευνώμενα αδικήματα είναι τα εξής: Έκθεση από την οποία επήλθε θάνατος, ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Στο πλαίσιο της έρευνας θα προσκομιστούν – μεταξύ άλλων – η ιατροδικαστική έκθεση, ο ιατρικός φάκελος και το ιστορικό νοσηλείας της ανήλικης, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν ενόρκως γιατροί, υπάλληλοι του ιδρύματος κ.ά.

Κατά πληροφορίες, το κοριτσάκι, με καταγωγή από τη Νιγηρία, αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες πρόβλημα με τις αμυγδαλές του και το προηγούμενο 24ωρο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Οι γιατροί φέρεται να χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή για 10 ημέρες και έπειτα θα γινόταν επανέλεγχος. Στη συνέχεια το κοριτσάκι επέστρεψε στο ίδρυμα, καθώς δεν κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή και παραμονή του στο νοσοκομείο.

Σήμερα το πρωί όμως εντοπίστηκε νεκρό από υπαλλήλους του δημοτικού βρεφοκομείου.

Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι το κοριτσάκι διέμενε με δικαστική απόφαση στον «’Αγιο Στυλιανό». Κατά της απόφασης είχε προσφύγει η μητέρα του κοριτσιού ζητώντας την επιστροφή του παιδιού στο σπίτι, χωρίς να έχει εξεταστεί μέχρι στιγμής το αίτημά της.

Τι λέει ο γγ του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Λιακόπουλος, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως το παιδάκι «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του βρεφοκομείου και του ΕΚΑΒ, που έφτασε άμεσα, δεν κατέστη δυνατό να το κρατήσουμε στη ζωή. Οι στιγμές είναι πάρα πολύ δύσκολες».

Ο κ.Λιακόπουλος είπε πως το κοριτσάκι αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα και πως «μόλις χθες διακομίστηκε κατόπιν εντολής του γιατρού του ιδρύματος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου το είδαν ειδικοί συνάδελφοι και τέθηκε σε αντιβιοτική και φαρμακευτική αγωγή, την οποία και ξεκίνησε. Παρ’ όλα αυτά η υγεία του επιδεινώθηκε τις πρωινές ώρες και με την παρέμβαση των βρεφοκόμων έγιναν όλες οι προσπάθειες και δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή».

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, συμπλήρωσε, πως η διοίκηση του ιδρύματος είναι σε επικοινωνία με την μητέρα και την οικογένεια του παιδιού.

«Το παιδί μου δεν ήταν άρρωστο ποτέ, μόνο μαύρο»

Ωστόσο, ξέσπασε η μητέρα της μικρής Άννας που έχασε τη ζωή της σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».
Συγκεκριμένα, η Τζένιφερ Ομόντια κλαίγοντας με λυγμούς έξω από το βρεφοκομείο δεν μπορεί να πιστέψει πως έχασε τον άγγελο της.Το παιδί μου δεν ήταν άρρωστο ποτέ, μόνο μαύρο. Αν ήταν άσπρο θα το πήγαιναν σε γιατρό κάθε ημέρα Σύμφωνα με τη μητέρα δεν την ενημέρωσαν ποτέ από το βρεφοκομείο ότι το παιδί ήταν άρρωστο ούτε ότι το μετέφεραν στο νοσοκομείο. “Μόνο σήμερα το πρωί μου είπαν ότι το παιδί πέθανε. Θα έπαιρνα αύριο το παιδί σπίτι, αλλά σήμερα το παιδί είναι νεκρό».

Σύμφωνα με τη μητέρα δεν την ενημέρωσαν ποτέ από το βρεφοκομείο ότι το παιδί ήταν άρρωστο ούτε ότι το μετέφεραν στο νοσοκομείο. «Μόνο σήμερα το πρωί μου είπαν ότι το παιδί πέθανε. Θα έπαιρνα αύριο το παιδί σπίτι, αλλά σήμερα το παιδί είναι νεκρό».

Δείτε το βίντεο του theopinion.gr


Πηγή

Διαβάστε επίσης: