Αυτό έγραψαν πάνω στο μάρμαρο: Τι λέει η φράση στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια

February 20, 2023

Αυτό έγραψαν πάνω στο μάρμαρο: Τι λέει η φράση στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια


Διαφ.

Το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τελέστηκε χθες, Κυριακή, στο Τατόι, σε στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του τάφου, χωρίς την παρουσία των δημοσιογράφων.Οι συγγενείς του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έφτασαν στο Τατόι γύρω στις 11:45 το πρωί, με μαύρα μίνι βαν ή τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, ενώ τελευταίες έφτασαν η σύζυγος του τέως βασιλιά, Άννα Μαρία και η αδελφή του, Σοφία.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια του μνημοσύνου 

Τα μέτρα ασφαλείας που τηρήθηκαν ήταν δρακόντεια, με τους αστυνομικούς να ρυθμίζουν την κυκλοφορία, ενώ όσοι πολίτες ήθελαν να βρεθούν στο Τατόι, μπορούσαν να φτάσουν μέχρι ένα σημείο.

Μέχρι πρότινος ήταν γνωστό το τι θα αναγράφεται στην επιγραφή πάνω στο μνήμα του.

Αποκαλύφθηκε ο τάφος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μετά το 40ημερο μνημόσυνο

«Κωνσταντίνος Β’ Βασιλεύς των Ελλήνων, Ολυμπιονίκης», αναγράφει το μνήμα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι, καθώς, επίσης και η φράση του Ευαγγελιστή Ιωάννη «Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ. ΚΑΙ Ο ΜΕΝΩΝ ΕΝ ΤΗ ΑΓΑΠΗ ΕΝ ΤΩ ΘΕΩ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΑΥΤΏ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από πριν τρεις ημέρες τοποθετήθηκα τα μάρμαρα, τα οποία φτιάχτηκαν στα πρότυπα των άλλων δύο τάφων των γονιών του τέως βασιλιά Κωνστανίνου, του Παύλου και της Φρειδερίκης. Τοποθετήθηκε επίσης ένα μάρμαρο στο έδαφος, ένας μεγάλος σταυρός και γύρω γύρω μαρμάρινο χαλίκι.

Μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο


Πηγή

Διαβάστε επίσης: