Κάποιες μέρες παίρνω τον αριθμό της απλά να δω στο κινητό μου «Καλώ τη μαμά»

February 20, 2023

Κάποιες μέρες παίρνω τον αριθμό της απλά να δω στο κινητό μου «Καλώ τη μαμά»


Διαφ.

Όσοι έχετε ακόμη τις μαμάδες σας να νιώθετε πολύ τυχεροί που μπορείτε να τις πάρετε τηλέφωνο και να σας απαντήσει ή να βλέπετε τον αριθμό της να καλεί στο κινητό σας

  

Ένα κείμενο που αγγίζει τις πιο ευαίσθητες χορδές της καρδιάς. Όσοι έχετε ακόμη τις μαμάδες σας να νιώθετε πολύ τυχεροί που μπορείτε να τις πάρετε τηλέφωνο και να σας απαντήσει ή να βλέπετε τον αριθμό της να καλεί στο κινητό σας.

«Η μέρα μου ίσως δεν μοιάζει σίγουρα σε τίποτα με τη δική σας, ανεξαρτήτως από το πόσο το προσπαθώ… Μερικές φορές προσποιούμαι, ότι μπορώ να της τηλεφωνήσω, αλλά επιλέγω να μην το κάνω. Άλλες μέρες απλά παίρνω τον αριθμό της, απλά για να δω στην οθόνη μου «Καλώ τη μαμά».

Μερικές φορές αρπάζω τον θρήνο μου από τα κέρατα και του φωνάζω δυνατά. Λέω στο θρήνω μου, ότι δεν έχω ανάγξκη να ακούσω τη φωνή της, επειδή τα λόγια της είναι χαραγμένα στην καρδιά μου.

Πλέον τις περισσότερες μέρες, η πραγματικότητα είναι, ότι δεν είναι αρκετά καλές και δεν θα είναι.

Ξυπνάω και συνειδητοποιώ κάθε πρωί την πραγματικότητα του θρήνου μου.

Η πραγματικότητα είναι, ότι εκείνη έχει φύγει και δεν μπορώ όσο κι αν ικετεύω, να γυρίσει πίσω έστω για ένα δευτερόλεπτο. Ούτε καν για να της δώσω μία αγκαλιά ή να της πω «σ’ αγαπώ»

Ευκαιρίες να πω τα τέλεια νέα μου μέσα στην μέρα, ακόμη και την πιο απλή βόλτα που θα πάω με τα τρία παιδιά μου… δεν εχω πλέον να της τηλεφωνήσω για να πάω στο σπίτι να της τα πω.

Ίσως να έχω μία κακή μέρα και να χρειάζομαι την ήρεμη φωνή της να μου λέει, όμορφα λόγια και να είναι πάντα στο πλευρό μου, ακόμη κι αν είμαι λάθος.

Ίσως να χρειαστώ κάποια στιγμή ως μητέρα κι εγώ να έχω μία κακή μέρα και να νιώθω, ότι αποτυγχάνω στα πάντα. Κι εκεί θέλω να την πάρω τηλέφωνο απλά για να κλάψω.

Δεν θα χρειαστεί να πω τίποτα, επειδή εκείνη είναι ο μόνος άνθρωπος, που μπορεί να καταλάβει τα δάκρυά μου χωρίς λόγια. Ξέρει πάντα τι να πει και πότε. Θα ξέρει να μου πει, ότι η μητρότητα είναι ένα χάος, αλλά κανείς μας δεν είναι τέλειος. Κι αυτή είναι η ομορφιά της μαμάς: ότι δεν υπάρχει κανένας τέλειος.

Θα μου πει, ότι είμαι σπουδαία μαμά και το ξέρει, επειδή ξέρει την καρδιά μου… Επειδή είμαι κομμάτι της. Μπορώ να της τηλεφωνήσω, αλλά δεν θα με καλέσει πίσω.

Θα έχω μία μέρα που απλά θα θέλω να πάρω τηλέφωνο τη μαμά μου και να μιλησουμε για ώρες. Εκεί που θέλω να μιλήσω για όλα και για τίποτα και να νιώσω, ότι όλα μου τα προβλήματα έχουν λυθεί.

Μπορώ να της μιλήσω για όλα αυτά, αλλά δεν μπορεί να μου απαντήσει.

Ως κόρη χωρίς μαμά, η μέρα μου μπορεί να δείχνει πολύ διαφορετική από τη δική σας, αν μπορείτε να την πάρετε στο τηλέφωνο. Η μέρα μου αρχίζει και τελειώνει διαφορετικά και αυτό θα γίνεται πάντα»

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: