Νίκησε τον καρκίνο, έζησε στο Άγιο Όρος, αποτραβήχτηκε: Αγνώριστος σήμερα ο σταρ της βιντεοκασέτας, Μάρκος Λεζές

February 21, 2023

Νίκησε τον καρκίνο, έζησε στο Άγιο Όρος, αποτραβήχτηκε: Αγνώριστος σήμερα ο σταρ της βιντεοκασέτας, Μάρκος Λεζές


Διαφ.

Ο Μάρκος Λεζές μένει μόνιμα στο Κιάτο και ανεβαίνει στην Αθήνα για δύο τρεις ημέρες την εβδομάδα για να κάνει τις δουλειές του. Στην πρωτεύουσα μένει στο πατρικό του.



Ο ηθοποιός έγινε ευρέως γνωστός στην εποχή της βιντεοκασέτα. Ξεκίνησε δίπλα στον Χάρι Κλιν ενώ συνεργάστηκε και με τον Κώστα Βουτσά και τον Γιώργο Κωνσταντίνο στο θέατρο.

Κάνει ποδήλατο, προπόνηση, και συναντιέται με καλούς φίλους ενώ όταν δεν βγαίνει έξω, διαβάζει βιβλία.Έχει αφήσει το στίγμα του στην υποκριτική όντας κωμικός ηθοποιός, ενώ πιστεύει πολύ στο Θεό και επισκέπτεται συχνά το Άγιον Όρος.

Η παιδική ηλικία και η συμβουλή του πατέρα του

Ο Μάρκος Λεζές έχει πει σχετικά: Ο πατέρας μου ήταν αρτοποιός, με το μεγαλύτερο αρτοποιείο στην Κορινθία. Πενήντα χρόνια φούρναρης! Από μικρός δούλευα στο μαγαζί κι έτσι την ξέρω τη δουλειά. Ωστόσο, πέρασα στο πανεπιστήμιο, στο τμήμα Φιλολογίας, αλλά δεν προχώρησα. Ξεκίνησα στη Δραματική Σχολή του Γρηγόρη Βαθιά, από όπου πήρα υποτροφία για να πάω στο εξωτερικό, αλλά λόγω χούντας έμεινα στην Ελλάδα. Όταν πήγα στο Κιάτο ο πατέρας μου με ρώτησε: «Άφησες το πανεπιστήμιο;» Του είπα «ναι» κι εκείνος δεν απάντησε. Όταν μπήκα στο θέατρο και ξεκίνησα από την επιθεώρηση, κατάλαβα ότι είχα να κάνω με μια πολύ δύσκολη δουλειά. Έτσι, πήγα πίσω και του είπα «πατέρα, θα γίνω αρτοποιός» και τότε μου είπε αυστηρά: «Άλλο είναι το επάγγελμά σου, πήγαινε να αγωνιστείς γι’ αυτό που σπούδασες, το θέατρο. Ο φούρνος, τέλος».






Ο φύλακας-άγγελός μου με προειδοποίησε για το πρόβλημα υγείας μου

Ο Μάρκος Λέζες περιγράφει το πώς αποφάσισε να το εκδώσει το βιβλίο του, καθώς το είχε χρόνια στο συρτάρι του γραφείου του, όπως και πολλά άλλα, ενώ μας αποκαλύπτει την πραγματική ιστορία που καταγράφει. Ιστορία μιας προσωπικής φίλης του, η οποία είναι πλέον ο φύλακας-άγγελός του, αφού ενώ είχε φύγει από τη ζωή, τον «προειδοποίησε» για το πρόβλημα υγείας που είχε και εκείνος δεν το γνώριζε. Η Μαρία ήθελε να γίνει μοναχή, αλλά δεν πρόλαβε, θα την ονόμαζαν Νεκταρία, από την αγάπη της για τον άγιο Νεκτάριο, είχε ταχθεί, θέλησα να γράψω το βιβλίο αυτό, γιατί έχει χαθεί ο Νεκτάριος και κάπου μπορεί να βρεθεί να το διαβάσει και να επικοινωνήσει μαζί μου. Το σπίτι που είχαν αγοράσει μαζί εκείνος δεν το αποδέχθηκε ως κληρονομιά, για να το πάρει ο αδελφός της με τη μάνα της. Δεν το αποδέχτηκε κανένας τελικά και υπάρχει ακόμα. Ο Νεκτάριος έδωσε όλα τα έπιπλα και τα σκεύη σε μοναστήρια και σε φτωχούς». Παρότι είχε φύγει από τη ζωή, με «προειδοποίησε» για την περιπέτεια υγείας που πέρασα και με βοήθησε να την ξεπεράσω, ως φύλακας άγγελός μου. Την προστασία που της παρείχα τότε μου την «επέστρεψε» απλόχερα, όταν ανέβηκε στα ουράνια. Πριν «φύγει» πήγα να βρω τη μάνα και τον αδελφό της για να τους ενώσω, αλλά δεν ήθελαν να τη δουν, ακόμα και τότε που ήταν άρρωστη. Μόνο στην κηδεία της ήρθαν, πουθενά αλλού, ποτέ. Δεν εμφανίστηκαν ποτέ σε μνημόσυνο, ούτε ένα λουλούδι της άφησαν. Η κοπέλα «έφυγε» 39 ετών, πριν από περίπου 6 χρόνια.

Τα δύσκολα χρόνια και το καταφύγιο στο Άγιο Όρος

Έκτοτε, τα χρόνια ήταν δύσκολα για τον δημοφιλή καλλιτέχνη. «Δεν είχα προτάσεις στο θέατρο, δεν θέλουν να συνεργαστούν μαζί μου. Όπως και στην τηλεόραση. Είμαι εκτός τηλεόρασης. Κάνω καμιά φορά σε κάποιο σίριαλ 3-4 γυρίσματα και μετά είμαι μαγική εικόνα, περνάω και φεύγω». Έχει δηλώσει σε συνέντευξη του στο Πρωινό και τη Μαίρη Αρώνη. Δούλεψε ένα φεγγάρι ως πωλητής αυτοκινήτων. Ενώ σε μια διαδικασία εσωτερικής αναζήτησης έφυγε για το Άγιο Όρος, όπου έζησε μια περίοδο ως μοναχός. «Έκλαιγε όλη η οικογένειά μου όταν πήγα στο Άγιο Όρος, αλλά και μόνο το ότι εκεί έκοψα το τσιγάρο αποδείχτηκε σωστή επιλογή».

Μάρκος Λεζές

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Markos Lezes (@markoslezes)


Πηγή

Διαβάστε επίσης: