Ανείπωτη τραγωδία στην Ίο: Νεκροί δύο 18χρονοι που γιόρταζαν την αποφοίτησή τους, πέθαναν με λίγες ώρες διαφορά

July 4, 2023

Ανείπωτη τραγωδία στην Ίο: Νεκροί δύο 18χρονοι που γιόρταζαν την αποφοίτησή τους, πέθαναν με λίγες ώρες διαφορά


Διαφ.

Τραγωδία στην Ίο: Η είδηση της διπλής τραγωδίας στην Ίο σοκάρει και προκαλεί μεγάλη θλίψη. Δύο νεαροί από την Ιρλανδία, μόλις 18 ετών, έχασαν τραγικά τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Τραγωδία στην Ίο: Είχαν πάει να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους

Οι δύο νέοι είχαν φτάσει στο νησί με σκοπό να απολαύσουν την εκδρομή που είχε οργανωθεί για την αποφοίτησή τους, μαζί με τους συμμαθητές τους από το κολέγιο St Michael του Δουβλίνου. Περίπου 70 άτομα είχαν αναχωρήσει μαζί τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι μαθητές ξεκίνησαν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ από πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας, διασκεδάζοντας μαζί με την παρέα τους.

Πώς έχα σαν τη ζωή τους οι δύο νεαροί Ιρλανδοί στην Ίο

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ένας από τους δύο Ιρλανδούς, ο Andrew O’Donnell, μετά από έντονη κατανάλωση αλκοόλ, αποφάσισε να φύγει καθώς αισθανόταν άσχημα. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής του προς το κατάλυμα, χάθηκε και βρέθηκε σε ένα μονοπάτι ανάμεσα σε αγροτεμάχια. Υπάρχει η πιθανότητα να ένιωσε ζαλάδα και να έπεσε, χτυπώντας το πίσω μέρος του κεφαλιού.

Στο Κέντρο Υγείας του νησιού, οι γιατροί διαπίστωσαν ένα τραύμα στο κεφάλι του και είδαν σημάδια πτώσης στο σώμα του. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου ανέφερε πως: “Πρέπει να πήρε λάθος δρόμο για το σπίτι του, σκοντάφτοντας σε έναν γκρεμό”.

Λίγες ώρες μετά “έφυγε” και ο φίλος του :

Οι φίλοι του Andrew O’Donnell παραμένουν συγκλονισμένοι μετά από αυτή την αναπάντεχη εξέλιξη. Το ταξίδι αποφοίτησής τους δυστυχώς, εξελίχθηκε σε μια αληθινή τραγωδία.

Ωστόσο, τα άσχημα νέα για την παρέα δεν σταμάτησαν εκεί. Ο 18χρονος Max Wall, μόλις έμαθε για τον θάνατο του φίλου του, αποφάσισε να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του. Λόγω των καρδιολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, ο νεαρός κατέρρευσε και έχασε τις αισθήσεις του όταν περίμενε το πλοίο στο λιμάνι, περίπου στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε δυστυχώς ο θάνατος του.

“Απλά κατέρρευσε και πέθανε”, δήλωσε η κ. Δημογλίδου. “Μεταφέρθηκε και αυτός στο τοπικό νοσοκομείο και καταγράφηκε ο θάνατός του”.

Οι δύο σοροί των άτυχων νέων έχουν μεταφερθεί στον Πειραιά για να υποβληθούν σε ιατροδικαστική εξέταση. Οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν εξετάσεις αίματος και ιστών προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς αιτίες θανάτου τους.

Τραγωδία στην Ίο: Θρήνος και  στην Ιρλανδία για τους δύο νεαρούς

Οι υπεύθυνοι του σχολείου, όπου ήταν μαθητές οι δύο άτυχοι νεαροί, εξέδωσαν δύο διαφορετικές ανακοινώσεις για τον θλιβερό χαμό των δυο νέων παιδιών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας επιβεβαίωσε τον θάνατο των δύο παιδιών και ανέφερε ότι παρέχει προξενική βοήθεια, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για την υπόθεση. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Irish Independent, ότι “το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ενήμερο για την υπόθεση και παρέχει προξενική βοήθεια. Όπως σε όλες τις προξενικές υποθέσεις, το Υπουργείο δεν σχολιάζει λεπτομέρειες για μεμονωμένες περιπτώσεις”.

Σχεδόν 70 συμμαθητές τους επιστρέφουν εσπευσμένα στο Δουβλίνο, αντιμετωπίζοντας την αναπάντεχη απώλεια των φίλων τους.

Όπως αναφέρουν ιρλανδικά ΜΜΕ, οι γονείς ενός από τους 18χρονους Ιρλανδούς έχουν φτάσει στο νησί των Κυκλάδων, ενώ ένα γνωστό ιρλανδικό στέκι στην Ίο δεν λειτούργησε χθες, Κυριακή, σαν ένδειξη πένθους.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: