Αγωνία & τρόμος: Απεγνωσμένος πατέρας σπάει το τζάμι του αυτοκινήτου για να σώσει το μωρό του απ’τον καύσωνα

August 16, 2023

Αγωνία & τρόμος: Απεγνωσμένος πατέρας σπάει το τζάμι του αυτοκινήτου για να σώσει το μωρό του απ’τον καύσωνα


Διαφ.

Δραματικό βίντεο γίνεται viral στο TikTok που καταγράφει τη στιγμή που άνθρωποι προσπαθούν να σώσουν ένα μωρό που είχε κλειδωθεί μέσα σε ένα όχημα σε ένα πάρκινγκ H-E-B στο νότιο Τέξας. Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα, τον πατέρα του μωρού, να χρησιμοποιεί διάφορα εργαλεία για να σπάσει το παρμπρίζ του οχήματός τους ώστε να μπορέσει να βγάλει το μωρό από το όχημα.

Tρομοκρατημένος πατέρας σπάει το παρμπρίζ για να σώσει το μωρό του

Ο αρχιφύλακας Larry Moore από το αστυνομικό τμήμα του Harlingen ανέφερε  στο MySA ότι το περιστατικό συνέβη γύρω στις 10:30 π.μ. την Τετάρτη, 19 Ιουλίου, σε ένα σταθμό H-E-B στη στο Τεξας των ΗΠΑ. Ο Moore ανέφερε  ότι οι γονείς κλείδωσαν κατά λάθος το μωρό στο αυτοκίνητο αφήνοντας τα κλειδιά μέσα.

Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα να χτυπάει το μπροστινό παρμπρίζ με ένα σίδερο ελαστικών, ενώ άλλα άτομα περικυκλώνουν το όχημα. Στη συνέχεια ο πατέρας αρπάζει το σίδερο ελαστικών και απομακρύνει περισσότερο από το τζάμι. Στη συνέχεια, το βίντεο  δείχνει μια μεγαλύτερη τρύπα στο παρμπρίζ, καθώς ένα άγνωστο άτομο δίνει το μωρό στον πατέρα μέσα από το σπασμένο γυαλί.

H στιγμή που ο πατέρας απεγκλωβίζει το παιδί του

Είχε κλειδώσει κατά λάθος τα κλειδιά του μέσα στο αυτοκίνητο με το βρέφος του επίσης παγιδευμένο στο αυτοκίνητο.

Με θερμοκρασίες που θα ξεπερνούσαν τους 38 βαθμούς αργότερα μέσα στην ημέρα, η μητέρα και ο πατέρας έδιναν μάχη με τον χρόνο για να σώσουν το παιδί τους.

Λίγο αφότου ο πατέρας έσπασε το τζάμι, η μητέρα του παιδιού μπήκε μέσα και του έδωσε το μωρό. Οι πρώτες βοήθειες έφτασαν αφού απελευθερώθηκε το βρέφος. Διαπίστωσαν ότι το μωρό ήταν σώο και αβλαβές.

Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον των γονέων.

Ο Moore δήλωσε ότι η αστυνομία κλήθηκε αφού το μωρό ανασύρθηκε από το όχημα. Το EMS έφτασε στο σημείο για να αξιολογήσει το μωρό και διαπίστωσε ότι το παιδί ήταν καλά. Δεν είναι σαφές πόση ώρα το μωρό ήταν στο αυτοκίνητο, αλλά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει ότι ο δείκτης ζέστης έφτασε τους 39 βαθμούς περίπου εκείνη την ώρα. Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά των γονέων.

10 λεπτά αρκούν για να συμβεί το μοιραίο

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) αναφέρει ότι το εσωτερικό ενός οχήματος μπορεί να κάνει άλμα 5-6 βαθμών μέσα σε 10 λεπτά. Η θερμοκρασία του σώματος ενός παιδιού αυξάνεται τρεις έως πέντε φορές ταχύτερα από ό,τι ενός ενήλικα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε θερμοπληξία και θάνατο. Η NHTSA αναφέρει ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να αφήνουν ένα παιδί χωρίς επίβλεψη σε ένα όχημα για κανέναν λόγο και υπενθυμίζει στους ανθρώπους με παιδί να ελέγχουν το πίσω κάθισμα κάθε φορά που βγαίνουν από το όχημά τους.

Τα τελευταία 25 χρόνια, σχεδόν 1.000 παιδιά έχουν πεθάνει από θερμοπληξία επειδή είχαν παγιδευτεί μέσα σε καυτό αυτοκίνητο. Σε αυτά περιλαμβάνονται 33 μόνο πέρυσι. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα παιδιά, καθώς είναι πιο ευάλωτα στη ζέστη από ό,τι οι ενήλικες.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: