Νεκρή μέσα στον μαγνητικό τομογράφο: 39χρονης νοσοκόμα είχε τον πιο τραγικό θάνατο εν ώρα εργασίας

October 31, 2023

Νεκρή μέσα στον μαγνητικό τομογράφο: 39χρονης νοσοκόμα είχε τον πιο τραγικό θάνατο εν ώρα εργασίας


Διαφ.

Νοσοκόμα παγιδεύτηκε ανάμεσα σε μαγνητικό τομογράφο  και κρεβάτι, στο ιατρικό κέντρο που εργαζόταν, με αποτέλεσμα να υποστεί συντριπτικά τραύματα.

Ειδικότερα, η Ainah Cervantes καρφώθηκε πρόσφατα ανάμεσα σε ένα μηχάνημα μαγνητικής τομογραφίας και υπέστη «συντριπτικά τραύματα», αφού η μαγνητική δύναμη του μηχανήματος τομογραφίας τράβηξε ξαφνικά ένα νοσοκομειακό κρεβάτι προς το μέρος της.

Η νοσοκόμα φρόντιζε έναν ασθενή σε ένα κρεβάτι, τη στιγμή του ατυχήματος, σε ένα ιατρικό κέντρο στο Redwood City, που λειτουργεί η Kaiser Permanente, με έδρα την Καλιφόρνια.

Η νοσοκόμα παγιδεύτηκε ανάμεσα στον μαγνητικό τομογράφο και το κρεβάτι

Ο ασθενής έπεσε από το κρεβάτι και δεν τραυματίστηκε, αλλά η άτυχη νοσοκόμα μπήκε ανάμεσα στο μπροστινό μέρος του μηχανήματος και στο κρεβάτι.

Αν και το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο, η έρευνα ολοκληρώθηκε μετά από αρκετούς μήνες, με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια να διαπιστώνει ότι το κέντρο της πόλης Redwood «απέτυχε να παρέχει ακτινολογικές υπηρεσίες με ασφαλή τρόπο».

Αποκάλυψε πολλά λάθη, τα οποία οδήγησαν στο περιστατικό που αφορούσε το μηχάνημα, το οποίο χρησιμοποιεί μαγνητικά πεδία και ραδιοκύματα, προκειμένου να δημιουργήσει εικόνες του σώματος, ώστε να αναγνωρίσει ή να διαγνώσει ιατρικές καταστάσεις.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: