Μόνο θαυμασμός: Ο Ιωακείμ «νίκησε» το σύνδρομο Down, μιλά 4 γλώσσες & παίζει 3 μουσικά όργανα

November 1, 2023
Με αποκλειστική θαυμαστική εκτίμηση, ο Ιωακείμ κατάφερε να ξεπεράσει το σύνδρομο Down, διαθέτει γνώση σε 4 διαφορετικές γλώσσες και είναι ικανός να παίξει 3 μουσικά όργανα.

Μόνο θαυμασμός: Ο Ιωακείμ νίκησε το σύνδρομο Down, μιλά 4 γλώσσες & παίζει 3 μουσικά όργανα


Διαφ.

Ιωακείμ Φροσύνης: Πόσο συχνά συναντάμε παιδί με σύνδρομο Down να μιλά άπταιστα 4 γλώσσες, να παίζει 3 μουσικά όργανα και να θέλει να γίνει επιστήμονας; Καθόλου συχνά θα πει κανείς, κυρίως στην Ελλάδα όπου δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή ώστε να βοηθηθούν παιδιά με διαφορετικότητες όπως είναι το σύνδρομο Down.

Ο Ιωακείμ νίκησε το σύνδρομο Down, μιλά 4 γλώσσες και ξέρει επίσης 3 μουσικά όργανα

Ο Ιωακείμ είναι ένα παιδί που πάσχει από σύνδρομο Down, ωστόσο κατέχει άπταιστα 4 ξένες γλώσσες, και έχει μάθει να παίζει 3 μουσικά όργανα. Μάλιστα, έχει γράψει και το δικό του βιβλίο.

width=796

Η μητέρα του, κυρία Κατερίνα Φροσύνη γέννησε πριν από 22 χρόνια το τέταρτο παιδί της, το οποίο ήξερε πως είχε σύνδρομο Down, όμως με τον άντρα της αποφάσισαν να το κρατήσουν και να το μεγαλώσουν μαζί με τους άλλους τρεις αδελφούς του.

width=630

Μέχρι τα 4 του χρόνια, ο Ιωακείμ όχι μόνο δεν μιλούσε, αλλά δεν μπορούσε καν να σταθεί όρθιος. Μέχρι που κάποιος μίλησε στους γονείς του για το πρόγραμμα του ινστιτούτου Glen Doman στην Αμερική.

width=426

Οι γονείς του, τον πήγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και έμαθαν τα πάντα για αυτό το πρόγραμμα που τελικά χάρισε στον μικρό γιο τους μία νέα ζωή. Σήμερα, ο 22χρονος Ιωακείμ μπορεί να μην ολοκλήρωσε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, όμως ήδη εργάζεται στο λογιστικό γραφείο του πατέρα του και έχει μία φυσιολογική ζωή.

width=896

Μάλιστα, μαζί με τη μητέρα του έγραψαν βιβλίο με τίτλο “Είμαι ο Ιωακείμ… Μάθετε πώς ξεπέρασα το σύνδρομο Down”, με το οποίο έχουν ήδη βοηθήσει χιλιάδες οικογένειες να αντιμετωπίσουν σωστά την κατάσταση, ώστε παιδιά που πάσχουν από το σύνδρομο να αποκτήσουν μία φυσιολογική ζωή όπως όλα τα άλλα.

width=496


Πηγή

Διαβάστε επίσης: