“Ζω με τη «Νόσο της Νάξου». Στα 31 μου ένιωσα τα πρώτα συμπτώματα. Ήταν τρομακτικό. Ο ξάδερφός μου πέθανε από αυτό”

November 2, 2023
Πάσχω από τη Νόσο της Νάξου. Όταν έφτασα στα 31 μου, άρχισα να αισθάνομαι τα πρώτα συμπτώματα. Ήταν εξαιρετικά τρομακτικό. Ο ξάδερφός μου έχασε τη ζωή του από αυτήν την ασθένεια.

Ζω με τη Νόσο της Νάξου. Στα 31 μου ένιωσα τα πρώτα συμπτώματα. Ήταν τρομακτικό. Ο ξάδερφός μου πέθανε από αυτό


Διαφ.

Ένας άνδρας αποκάλυψε πως ζει με την νόσο Νάξο, χωρίς να έχει καταλάβει κάτι μέχρι την ηλικία των 31 ετών, επειδή δεν είχε εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα. Ωστόσο, στη συνέχεια εμφανίστηκαν τα σημάδια και οι γιατροί του έβαλαν εσωτερικό απινιδωτή.

Ο Ανάργυρος Βασιλάκης μίλησε στην εκπομπή Live News και είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο, πως δεν είχα κάποιο σύμπτωμα μέχρι τα 31 μου. Θεωρητικά πάντα έπρεπε να κάνω κάποιες εξετάσεις τις οποίες εγώ δεν έκανα ποτέ κιόλας. Ουσιαστικά δεν ήμουν ασθενής σε κάποια φάση, μέχρι τα 30-31. Να φανταστείς ότι είχα ασχοληθεί στον στρατό ήμουν αλεξιπτωτιστής, έχω ασχοληθεί με την ορειβασία, έχω κάνει παγοαναρρίχηση, σε αναρρίχηση στα Μετέωρα.

Ωστόσο, σε ηλικία 31 ετών παρουσίασε έντονες αρρυθμίες και είπε πως ήταν μια περίοδο που προπονούμουν έντονα και τότε ένιωσα αρρυθμίες. Πρώτη φορά δεν είχα ξανανιώσει. Ήταν τρομακτικό. Πολύ τρομακτικό. Δεν θα το κρύψω. Αν κάποιος δεν γνωρίζει ότι ενδεχομένως έχει αυτό το γονίδιο το οποίο μπορεί να προκαλέσει αυτό το πράγμα, θα αποφύγει τέτοιο ανταγωνιστικό αθλητισμό. Δηλαδή κάποιος που το ξέρει δεν θα πάει να στρεσάρει την καρδιά του.

Τότε, οι γιατροί τού έβαλαν εσωτερικό απινιδωτή, κάτι σαν βηματοδότη, που θα έκανε το απαραίτητο ηλεκτροσόκ στην καρδιά σε περίπτωση ανακοπής.

Ξέρεις ότι είναι σαν να περπατάς και να φοράς κράνος. Είναι σαν φοράς ζώνη ασφαλείας. Νόμιζα ότι θα μου κόψει τις δραστηριότητες μου, θα μου χαλάσει τη ζωή. Και πως θα κάνω το ένα και το άλλο. Η πράξη έδειξε αυτό που μου είχε πει ο Πρωτονοτάριος ότι θα ξεχάσεις αν το έχεις αριστερά ή δεξιά. Και είναι αλήθεια, η ζωή κύλησε και προχωράει κανονικά, πρόσθεσε στη συνέχεια.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: