«Αυτό το αθώο σύμπτωμα αποδείχτηκε ότι ήταν καρκίνος»: Η Μαρία Μενούνος προειδοποιεί για τα σημάδια που αγνόησε

November 2, 2023

«Αυτό το αθώο σύμπτωμα αποδείχτηκε ότι ήταν καρκίνος»: Η Μαρία Μενούνος προειδοποιεί για τα σημάδια που αγνόησε


Διαφ.

Μια ανατριχιαστική ιστορία προέκυψε από τη ζωή της διάσημης παρουσιάστριας, Μαρίας Μενούνος, η οποία αποκάλυψε πώς αντιμετώπισε μια από τις πιο θανατηφόρες μορφές καρκίνου. Η 45χρονη παρουσιάστρια ξεκίνησε να αντιλαμβάνεται ανησυχητικά συμπτώματα, που περιλάμβαναν έντονους πόνους και επικίνδυνο φούσκωμα, σαν να γίνονταν εκρήξεις μέσα της.

Μαρία Μενούνος: Πως κατάλαβε τον καρκίνο

Η επιδείνωση της κατάστασης της Μαρίας ήρθε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, μετά από την κατανάλωση σαλάτας με πλιγούρι και λαχανικά. Τα συμπτώματα ήταν τόσο ανησυχητικά που αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στη διερεύνηση της κατάστασής της.

Αρχικά, οι γιατροί αγνόησαν τα συμπτώματά της. Ωστόσο, κατόπιν επιμονής από τον εαυτό της, υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα, το οποίο αποκάλυψε τον καρκίνο του πάγκρεας στο δεύτερο στάδιο. Σε αυτό το σημείο, η Μαρία αντιμετώπισε τον κίνδυνο της ζωής της.

Ενώ περίμενε να φέρει στον κόσμο την κόρη της, Αθηνά, μέσω παρένθετης μητέρας, υποβλήθηκε σε μια επιτακτική χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός όγκου μήκους 3,81 εκατοστών. Αν και ο καρκίνος αποτελεί μια από τις πιο θανατηφόρες μορφές καρκίνου στην Αμερική, η Μαρία ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος βρίσκεται σε ύφεση.

Η ίδια δήλωσε στο Today ότι μετά την κατανάλωση της σαλάτας υπέφερε «από εκείνο το είδος του πόνου όπου νιώθεις ότι θα εκραγείς μέσα σου».

«Νόμιζα ότι έφταιγε η σαλάτα. Σκέφτηκα ότι πρέπει να έχω δυσανεξία στη γλουτένη και ότι το στομάχι μου δεν το χειριζόταν καλά», πρόσθεσε. Η Μενούνος πήγε στο γιατρό της για ενδοσκόπηση και κολονοσκόπηση μετά την εμφάνιση του στομαχόπονου το 2022, αλλά δεν προέκυψε τίποτα το ασυνήθιστο.

Έκανε επίσης αξονική τομογραφία, η οποία επίσης δεν έδειξε τίποτα – με τα αποτελέσματα μάλιστα να περιγράφουν το πάγκρεας της ως «μη αξιοσημείωτο».

Όμως τα συμπτώματά της παρέμεναν, με την ίδια να υποφέρει επίσης από διάρροια και τον Νοέμβριο του 2022 να έχει πάλι δυνατούς πόνους.

Αυτό την οδήγησε στο νοσοκομείο τον Ιανουάριο του 2022 και η μαγνητική τομογραφία αποκάλυψε τον όγκο στο πάγκρεας.

Αργότερα της είπαν ότι στην αξονική δεν φάνηκε ο όγκος τόσο καθαρά όσο στη μαγνητική.

Υποβλήθηκε εσπευσμένα σε χειρουργική επέμβαση τον Φεβρουάριο του 2023 όπου της αφαιρέθηκε ο όγκος μαζί με μέρος του παγκρέατος, μέρος της σπλήνας και 17 λεμφαδένες. Ο καρκίνος δεν είχε εξαπλωθεί στο σώμα της και δεν χρειάστηκε περαιτέρω θεραπεία.

Η Μενούνος είναι τώρα καλά, αλλά συνεχίζει να παρακολουθεί τα συμπτώματα, καταγράφοντας κάθε ανησυχητικό σύμπτωμα σε ένα ημερολόγιο.

Δημοσιεύοντας μια εικόνα της με μπικίνι, που δείχνει τα σημάδια της επέμβασης, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Κοιτάζω την εγχείρηση και είμαι ευγνώμων για τη δύναμη με την οποία με ευλόγησε ο Θεός για να τα καταφέρω και φυσικά για όλους τους όμορφους ανθρώπους που έστειλε για να με βοηθήσουν. Τώρα βλέπω τις ουλές και χαμογελάω».

Η κόρη της Αθηνά είναι τεσσάρων μηνών και λέει πως είναι η «αγάπη της ζωής μου» και «το καλύτερο φάρμακο μου».

«Το Νο1 πράγμα στη ζωή της είναι να είναι υγιής και από εκεί και πέρα μπορεί να πετύχει και να κάνει ό,τι θέλει», είπε η Μενούνος.

«Νομίζω ότι το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου θα είναι το πιο υγιές, επειδή αναγκάστηκα να επανεκτιμήσω την υγεία μου σε βάθος. Άλλαξε την πορεία των πάντων».

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου και δεν ανιχνεύεται παρά μόνο σε μεταγενέστερα στάδια, όταν η ασθένεια έχει προχωρήσει περισσότερο και έχει εξαπλωθεί σε άλλες περιοχές του σώματος, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη τη θεραπεία του.

Αυτό συμβαίνει επειδή σπάνια προκαλεί συμπτώματα στα αρχικά στάδια και τα προειδοποιητικά σημάδια μπορεί να είναι τόσο ανεπαίσθητα που απορρίπτονται ως λιγότερο σοβαρά.

Περίπου τα δύο τρίτα των ασθενών που διαγιγνώσκονται με τον καρκίνο είναι άνω των 65 ετών και σχεδόν όλοι είναι άνω των 45 ετών, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: