Μαθεύτηκε η ταυτότητά του: Αυτός είναι ο αόρατος “Δάσκαλος” του Ρουκ Ζουκ, το επάγγελμα και οι διακρίσεις

November 3, 2023

Μαθεύτηκε η ταυτότητά του: Αυτός είναι ο αόρατος “Δάσκαλος” του Ρουκ Ζουκ, το επάγγελμα και οι διακρίσεις


Διαφ.

Παρόλο που δεν έχει εμφανιστεί ποτέ, είναι μια από τις πιο αγαπημένες φιγούρες του Ρουκ Ζουκ, μαζί με τη Ζέτα Μακρυπούλια, και όλοι τον λατρεύουν μόνο και μόνο ακούγοντας τη φωνή του. Παρόλο που είναι εκεί από την αρχή του αγαπημένου τηλεπαιχνιδιού στον ΑΝΤ1, το πρόσωπό του δεν έχει γίνει ποτέ γνωστό μέχρι σήμερα.

Αυτός είναι ο «Δάσκαλος» του «Ρουκ Ζουκ»

Ο λόγος για τον αγαπημένο Δάσκαλο του Ρουκ Ζουκ, οι παρεμβάσεις του μετά τον ηχητικό ήχο του buzzer έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την πορεία του παιχνιδιού, να ωθήσουν μια ομάδα προς τη νίκη ή να μηδενίσουν τις ελπίδες μιας αντίπαλης ομάδας. Είναι πρακτικά αλάθητος- κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις και είναι υπεύθυνος για την αυστηρή εφαρμογή των κανόνων.

Το όνομά του είναι Βασίλης Πανόπουλος και γεννήθηκε στο Ψάρι της Κορινθίας. Όπως αναφέρεται στην προσωπική του σελίδα ο «Δάσκαλος» του τηλεπαιχνιδιού του ΑΝΤ1, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην πολιτική επιστήμη και κοινωνιολογία και είναι διδάκτωρ θεατρολογίας. Σήμερα είναι διευθυντής στα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Μία φωνή, ένας τηλεοπτικός μύθος

Συνέθεσε μουσική για έργα των Ι. Καμπανέλλη, Μπ. Μπρεχτ, Ά. Τσέχοφ, Σέξπιρ, Γρ. Ξενόπουλου και Δ. Καπετανάκη. Επίσης και για τραγωδίες του Ευριπίδη (Άλκηστις, Ορέστης) και του Αισχύλου (Πέρσες), οι οποίες παρουσιάστηκαν και στο Διεθνές Φεστιβάλ της Αβινιόν (2011, 2012 και 2014).

Παράλληλα έγραψε μουσική για το θέατρο για παιδιά σε έργα Αριστοφάνη, Σέξπιρ, Ε. Τριβιζά, Στ. Μιχαηλίδου, Σ. Ζαραμπούκα και Φρ. Σταθάτου. Για τη μουσική του έχει λάβει βραβεία και διακρίσεις.

Ρουκ Ζουκ [pipeline] Μέγας Γύπας ο Δάσκαλος, την έπεσε στην Ζέτα


Πηγή

Διαβάστε επίσης: