Έξαλλη η Θέμις Μπαζάκα: «Ξεκινάει το παιδάκι 6 χρονών το μάθημά του με προσευχή, συγγνώμη αλλά ήμαρτον»

November 4, 2023

Έξαλλη η Θέμις Μπαζάκα: «Ξεκινάει το παιδάκι 6 χρονών το μάθημά του με προσευχή, συγγνώμη αλλά ήμαρτον»


Διαφ.

Η Θέμις Μπαζάκα, που φέτος το χειμώνα πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά του MEGA «Milky Way» και στη θεατρική παράσταση «Τhe Humans» στο θέατρο Μουσούρη, μίλησε στο περιοδικό “Λοιπόν” για τα σημαντικά κοινωνικά θέματα.

Ερωτηθείσα αν η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να δεχτεί τα μηνύματα που θίγει το «Milky Way, η ηθοποιός απάντησε «όχι δεν είναι έτοιμη, αλλά το καλό που της θέλω, να κάτσει να το δει, μπας και ανοίξει το μάτι όλων. Εμείς που είμαστε καλλιτέχνες δεν ξεκινάμε να κάνουμε ποτέ μια δουλειά αναρωτώμενοι αν αυτό θα αρέσει στο τηλεοπτικό ή θεατρικό κοινό. Έρχεται μια επιθυμία, το πιστεύουμε, το υπερασπιζόμαστε και σας το προσφέρουμε. Από εκεί και ύστερα, σε άλλον θα αρέσει και σε άλλον όχι. Σίγουρα, είναι μια σειρά προκλητική, η οποία θα δημιουργήσει εντάσεις, γιατί δυστυχώς η κοινωνία μας είναι συντηρητική».

Η Θέμις Μπαζάκα για τα κοινωνικά θέματα που απασχολούν τη χώρα μας

Και πρόσθεσε η Θέμις Μπαζάκα «μα εγώ πιστεύω ότι γίνεται ακόμη πιο συντηρητική τα τελευταία χρόνια. Η θρησκοληψία, ο ρατσισμός, ο φασισμός είναι γύρω μας. Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει. Να μην προχωράει, να μην θέλει ο κόσμος να ανοίξει τα μάτια του. Δεν υπάρχει εκπαίδευση, ούτε από την οικογένεια, ούτε από το σχολείο. Μια χώρα που ξεκινάει το παιδάκι 6 χρονών το μάθημά του με προσευχή, συγγνώμη -πάρτε το όπως θέλετε-, αλλά ήμαρτον. Πού γίνεται αυτό το πράγμα; Σε λίγο θα μας απαγορεύουν δεν ξέρω κι εγώ τι. Θέλω να πω ότι χρειάζεται μια πολιτική απέναντι σε αυτά τα πράγματα. Οι άνθρωποι, οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους την εξουσία, πρέπει να προχωρήσουν αυτό το πράγμα και να το ανοίξουν. Πρέπει να γίνει η σεξουαλική εκπαίδευση στο σχολείο, πρέπει να πάψουν τα θρησκευτικά, πρέπει όλοι να μιλούν στα παιδιά πιο ανοιχτά για κοινωνικά θέματα. Δεν γίνεται άλλο αυτό το πράγμα».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: