Τον «τσάκωσε» η εφορία: Αυτός είναι ο φοροφυγάς διάσημος παρουσιαστής, πληρωνόταν ως 8.000€ για μία ανάρτηση

November 6, 2023

Τον «τσάκωσε» η εφορία: Αυτός είναι ο φοροφυγάς διάσημος παρουσιαστής, πληρωνόταν ως 8.000€ για μία ανάρτηση


Διαφ.

Ο Σάκης Τανιμανίδης πιάστηκε να φοροδιαφεύγει συστηματικά, εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, από ελεγκτές της ΑΑΔΕ, για διαφημίσεις στο instagram, σύμφωνα με την Espresso.

Ειδικότερα, προχθές, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής,ανέφερε ένα προβεβλημένο τηλεαστέρα, με εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους, που φοροδιαφεύγει συστηματικά και όλοι αναρωτιόνταν ποιος μπορεί να είναι.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», πρόκειται για τον εν λόγω παρουσιαστή που, όπως του καταλογίζουν οι επικριτές του στα social media, «διαφημίζει» συχνά πυκνά την προσωπική ζωή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Σάκης Τανιμανίδης, λοιπόν, φέρεται ότι δεν δήλωνε τα χρηματικά ποσά που λάμβανε από εταιρίες για την πώληση ή την προώθηση προϊόντων και πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες ευρώ, αν αναλογιστεί κανείς πως συμπεριλαμβάνεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους influencers, οι οποίοι «καθαρίζουν» χιλιάδες ευρώ για ένα και μόνο post ή ένα story που θα ανεβάσουν στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στα social media.

Ο τιμοκατάλογος του Σάκη Τανιμανίδη στο instagram

Λέγεται ότι ο παρουσιαστής πολλών επιτυχημένων εκπομπών, ο οποίος δημοσιεύει φωτογραφίες από τις χλιδάτες διακοπές με τη σύζυγό του, Χριστίνα Μπόμπα και με τις δίδυμες κόρες του, χρεώνει από 5.000 ως 8.000 ευρώ για κάθε ανάρτησή του, την οποία θα μοιραστεί με τους 961.000 ακόλουθούς του.

Την ίδια στιγμή, η σύζυγός του, επίσης influencer, φέρεται ότι ζητά για κάθε story το ποσό των 1.000 ευρώ, για μια απλή ανάρτηση 5.000 ευρώ, για ένα post με βίντεο 6.000 ευρώ και για έναν διαγωνισμό 7.000 ευρώ, για να διαφημίσει κάποιον στον λογαριασμό της.

Ο Σάκης Τανιμανίδης φέρεται να μην πλήρωνε ούτε ένα ευρώ στο κράτος

Με λίγα λόγια, την ώρα που το ζευγάρι έκανε «χρυσές» δουλειές, διαφημίζοντας στο instagram παντός είδους προϊόντα και αβγάτιζε τους λογαριασμούς του, ο Σάκης Τανιμανίδης δεν απέδιδε ούτε ένα ευρώ στο κράτος.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες της «Espresso», σε μία προσπάθεια να γλιτώσει τα χειρότερα, ο παρουσιαστής έχει ήδη έρθει σε συνεννόηση με δικηγόρους και προέβη σε ρύθμιση των οφειλών του προς την Εφορία. Ωστόσο, ο δρόμος που έχει να διανύσει ακόμη είναι μακρύς και ανηφορικός, καθώς οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα κάνουν ελέγχους και για τα ποσά που έβγαζε πριν από το 2020.

Πηγή: espressonews.gr


Πηγή

Διαβάστε επίσης: