Σπύρος Πούλης: Οι 2 Ξένοι, οι οικονομικές δυσκολίες, η μοναδική μία γυναίκα της ζωής του & οι κούκλες κόρες

November 8, 2023

Σπύρος Πούλης: Οι 2 Ξένοι, οι οικονομικές δυσκολίες, η μοναδική μία γυναίκα της ζωής του & οι κούκλες κόρες


Διαφ.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Σπύρος Πούλης γεννήθηκε το 1971 στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Σε ηλικία 18 ετών, έχοντας ολοκληρώσει το σχολείο, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα με σκοπό να σπουδάσει υποκριτική.

Της: Έπη Τρίμη

Ανάμεσα στα πρόσωπα που εκμεταλλεύτηκαν αυτό το καλό ξεκίνημα στην τηλεόραση που είχε μέσω των «Δύο ξένων», ήταν και ο Σπύρος Πούλης. Ο Σπύρος, μόλις «αποφοίτησε» από τη σχολή των Δύο ξένων συνέχισε την πορεία του στο θέατρο και στην τηλεόραση στην οποία τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει αρκετές επιτυχίες όπως η σειρά Συμμαθητές αλλά και το Κάτι χωρισμένα παλικάρια στον ΑΝΤ1. Ο Σπύρος Πούλης, που είναι παντρεμένος περισσότερο και 20 χρόνια με τη σύζυγό του Αργυρώ και έχει δύο κόρες μαζί της, φέτος πρωταγωνιστεί στην παράσταση Διπλή Ταρίφα.

Τον αγαπήσαμε μέσα από τη συμμετοχή του σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και όσοι είχαμε την τύχη να τον δούμε και από κοντά στο θέατρο έχουμε εντυπωσιαστεί από το ταλέντο του και το εκτόπισμά του. Ο ίδιος έχει πει σχετικά: «Νομίζω ότι γεννήθηκα με το όνειρο της υποκριτικής. Δε θυμάμαι τον εαυτό μου να θέλει να κάνει κάτι άλλο στη ζωή μου εκτός από το να γίνει ηθοποιός. Ο καλλιτέχνης για μένα γεννιέται. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που δεν έχει ταλέντο να κάνει κάτι, αλλά οπωσδήποτε δε φτάνει μόνο το ταλέντο, θέλει καλλιέργεια». Σε άλλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα checkinart.gr για το επάγγελμα της υποκριτικής έχει πει: «Το να είσαι ηθοποιός σημαίνει τεράστια ανασφάλεια, κάτι που πάντα υπήρχε στο επάγγελμα. Εγώ δεν μπορώ να πω σε κάποιον να μην γίνει ηθοποιός διότι κανείς δεν το είπε σε εμένα. Αυτός που το επιθυμεί, να γίνει ηθοποιός, να δοκιμάσει τις δυνάμεις τους και να έχει το θάρρος να δει αν αξίζει σε αυτό που κάνει, κάτι που ούτως ή άλλως θα του το δείξει η ίδια η δουλειά. Αν αποδειχθεί ότι κάποιος δεν αξίζει σε αυτό το χώρο, θα πρέπει να αποσυρθεί γρήγορα και να ασχοληθεί με κάτι άλλο διότι είναι πολύ σκληρή η δουλειά. Σε ένα νέο παιδί που θα ήθελε να ασχοληθεί με το θέατρο θα του έλεγα να έχει πίσω μια εναλλακτική λύση για να μπορεί να επιβιώσει. Το θέατρο πλέον έχει γίνει είδος πολυτελείας.

Σήμερα όλα τα επαγγέλματα περνάνε την δική τους κρίση με τους εργαζόμενους να αναγκάζονται να κάνουν και μια δεύτερη δουλειά για να επιβιώσουν. Στο επάγγελμά μας για να έχεις μια καλή οικονομική κατάσταση, θα πρέπει να είσαι ενεργός χρόνια στο χώρο και να είσαι και τυχερός στις επιλογές σου. Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου την δεκαετία του 90, υπήρχε ένας τεράστιος αριθμός παραγωγών με τα κανάλια να προβάλλουν τριάντα σήριαλ μέσα στη χρονιά, έχοντας την δυνατότητα της επιλογής ως επαγγελματίας σε σχέση με το σήμερα».

Προσωπική ζωή

Ο Σπύρος Πούλης είναι παντρεμένος πολλά  χρόνια. Η γυναίκα του ονομάζεται Αργυρώ και γνωρίστηκαν το 1993 μέσω μιας κοινής τους φίλη. Μαζί,  απέκτησαν δύο υπέροχες κόρες. Έχει, επίσης, έναν αδερφό που είναι τραπεζικός.

Στη σχολή ήταν ζωηρός και ο Θεοδοσιάδης αστειευόμενος του είπε «Να φύγεις να πας στο χωριό σου» και ήταν και ο πρώτος που τον πήρε στη δουλειά.

H σύζυγος και οι κόρες

Ο γνωστός αναφέρθηκε στη σχέση που έχει με την γυναίκα του η οποία του λέει συνέχεια πως χάνεται από το σπίτι πολλές ώρες.

Αποκάλυψε επίσης πως πριν παντρευτεί είχε σχέσεις διάφορες, περίεργες, μικρές σε διάρκεια αλλά τελικά μία σχέση έκανε και παντρεύτηκε.

Γιατί δεν μιλάτε συχνά για την προσωπική σας ζωή;

Δεν έχει κάτι… τρελό η ζωή μου και -ούτως ή άλλως- δε θέλω να μιλήσω για αυτήν. Είμαι ηθοποιός και θέλω να απασχολώ με τη δουλειά μου. Τα άλλα μου φαίνονται λίγο αστεία! Να κάτσω δηλαδή να μιλήσω για το πώς είναι ο γάμος μου ή πόσα παιδιά έχω; Γελάω με αυτά!

Στην προσωπική σας ζωή, όμως, παρότι παντρευτήκατε μικρός, δεν βιώνετε μια τέτοια συνθήκη.

Όχι, είμαι μια χαρά. Έχω αποκτήσει και τις κόρες μου κι είμαι ευτυχισμένος. Το ήθελα πολύ. Επιδίωξα να είμαι σε αυτήν την κατάσταση.

Τι κρατά «ζωντανό» ένα γάμο 23 χρόνων;

Οι περιοδείες. Φεύγεις από το σπίτι και διατηρείται έτσι η ισορροπία! Για να απαντήσω σοβαρά, νομίζω ότι χρειάζονται αμοιβαίες υποχωρήσεις. Πρέπει να πηγαίνεις και με τα νερά του άλλου.

Είναι γνωστό ότι έχετε έναν ευτυχισμένο γάμο και δύο κόρες! Θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματά σας στην υποκριτική;

Επειδή έχουν συναναστροφές με την ηθοποιία, καμιά φορά μου το λένε και οι δύο! Η μεγάλη είναι 21 ετών και η μικρή 15. Τους λέω να πάνε να το δοκιμάσουν, δεν είμαι αρνητικός αλλά θα είμαι πολύ αυστηρός. Το θέατρο μοιάζει εύκολο αλλά είναι πολύ δύσκολο. Αν δεν κάνουν θα τους πω “Σήκω φύγε”. Τι να κάνω, να κάθομαι να κοροϊδεύω την κόρη μου;

Οι αναμνήσεις από τους Δυο Ξένους και οι σχέσεις σήμερα με την Άβα Γαλανοπούλου

Από τους Δυο Ξένους τι θυμάστε;

Ωραίες αναμνήσεις. Με όλα αυτά τα παιδιά, την Άβα Γαλανοπούλου, τον Φώτη Σπύρο, τον Βασίλη Παλαιολόγο, ξεκινήσαμε μαζί. Ο Αλέξανδρος Ρήγας ήταν ένας πολύ ωραίος σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Τη δεύτερη χρονιά έφυγα, γιατί μου έτυχε μια άλλη πρόταση και πήγα σε μία άλλη σειρά.

Με την Άβα Γαλανοπούλου σήμερα έχετε σχέσεις;

Έχω καιρό να μιλήσω αλλά είχαμε παίξει και δυο φορές στο θέατρο.

Τρικλοποδιές δεχτήκατε στην πορεία σας;

Μπορεί να συνέβη κάποτε και να μην το κατάλαβα. Καλύτερα όμως… Είχα θωρακιστεί πολύ, παρόλο που βγήκα μικρός στη δουλειά. Ήμουν υποψιασμένος και έλεγα ότι θέλω να κάνω αυτό το πράγμα και θα το κάνω ό,τι τρικλοποδιές και αν μου συνέβαιναν. Ούτε οι μαχαιριές με ακουμπάνε, δεν τις κατάλαβα ποτέ. Με παίρνουν ξώφαλτσα και προχωράω.

Σπύρος Πούλης: Σπάνια εμφάνιση με την σύζυγο και την κόρη του

Ο Σπύρος Πούλης έχει αδυναμία στις γυναίκες της ζωής του.

Ο ηθοποιός όταν έχει ελεύθερο χρόνο, φροντίζει να τον περνάει με την σύζυγό του Αργυρώ και την κόρη τους. Ο φωτογραφικός μας φακός, απαθανάτισε την όμορφη οικογένεια στο Ηρώδειο.

Οι τρεις τους είχαν πάει να δουν την παράσταση «Αντιγόνη του Σοφοκλή» και πόζαραν με το χαμόγελο στα χείλη.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: