Θρόμβωση, ο σιωπηλός δολοφόνος: Υπάρχει φυσικός τρόπος για να τη προλάβετε, 3 ροφήματα που μειώνουν το κίνδυνο

November 8, 2023

Θρόμβωση, ο σιωπηλός δολοφόνος: Υπάρχει φυσικός τρόπος για να τη προλάβετε, 3 ροφήματα που μειώνουν το κίνδυνο


Διαφ.

Η φλεβική θρομβοεμβολή σκοτώνει σχεδόν 10 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως κάθε χρόνο και ο σχηματισμός θρόμβου είναι μια από τις πιο διαβόητες συνέπειες της COVID -19.

Της: Έπη Τρίμη

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα για τη μείωση της πήξης του αίματος.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρία φυσικά ροφήματα που μπορούν να μας βοηθήσουν.

Χυμός ροδιού

Είναι γνωστό ότι αυτό το φρούτο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο όφελος. Έτσι, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ιταλίας ανακάλυψαν ότι ο χυμός του ροδιού έχει αντιπηκτικές ιδιότητες. Στη μελέτη διαπίστωσαν ότι αυτό συμβαίνει επειδή δεν επιτρέπει στα αιμοπετάλια να κολλήσουν μεταξύ τους, γι’ αυτό και τα αιμοφόρα αγγεία δεν στενεύουν. Έτσι, αποτρέπεται η επιταχυνόμενη πήξη.

Το ελλαγικό οξύ που περιέχει αποτρέπει το σχηματισμό ρυτίδων και μολύνσεων του δέρματος. Επιπλέον, αποτρέπει τη διάσπαση του κολλαγόνου.

Ο χυμός ροδιού θα βοηθήσει επίσης πολύ όσους έχουν πρησμένες αρθρώσεις. Σύμφωνα με μελέτη του Case Western Reserve University, στις ΗΠΑ, ο χυμός ροδιού είναι ικανός να αναστέλλει τα ένζυμα που επηρεάζουν τις αρθρώσεις.

Τίλιο

Σε αντίθεση με το μέλι από φλαμουριά, το οποίο παρασκευάζεται από τα φύλλα, τσαγιού  παρασκευάζεται από τα άνθη αυτών των φυτών, τα οποία περιέχουν αντιοξειδωτικά όπως η κερσετίνη, η κουμαρίνη και άλλα φλαβονοειδή.

Επιπλέον, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι έχει θετικές επιδράσεις στην καρδιαγγειακή υγεία, ότι μειώνει τις φλεγμονές και ότι προλαμβάνει την υπέρταση χάρη στις αγγειοδιασταλτικές επιδράσεις των φλαβονοειδών που περιέχει. Τα αντιοξειδωτικά είναι επίσης πολύ χρήσιμα, καθώς δεν αφήνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων να αυξηθούν στο αίμα.

Μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων της κατανάλωσης τσαγιού τίλιο είναι η ηρεμιστική του δράση, η ικανότητά του να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και να διατηρεί την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Κακάο

Οι πολυφαινόλες που περιέχονται σε αυτό το τρόφιμο δεν επιτρέπουν τη δημιουργία μικροσωματιδίων στα αιμοπετάλια. Χάρη σε αυτό, το κακάο έχει παρόμοια δράση με αυτή της ασπιρίνης και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά τα αποτελέσματα είναι πιο έντονα όταν αυτό το ρόφημα παρασκευάζεται με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο και ελάχιστη ποσότητα προσθέτων.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: