Υπόθεση μικρής Μαντλίν: Ραγδαίες εξελίξεις 17 χρόνια μετά- «Ο δράστης έχει κρατήσει φωτογραφίες του κοριτσιού»

November 8, 2023

Υπόθεση μικρής Μαντλίν: Ραγδαίες εξελίξεις 17 χρόνια μετά- «Ο δράστης έχει κρατήσει φωτογραφίες του κοριτσιού»


Διαφ.

Η Μαντλίν ΜακΚάν εξαφανίστηκε το 2007, σε ηλικία τριών ετών και όπως φέρεται, ο καταδικασμένος παιδόφιλος, Κρίστιαν Μρούκνερ, κύριος ύποπτος για την υπόθεση της εξαφάνισης, έχει τραβήξει φωτογραφίες του κοριτσιού και να τις έθαψε σε ένα υπόγειο καταφύγιο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τον περασμένο Μάιο, η γερμανική αστυνομία ξεκίνησε μια έρευνα σε μια τεχνητή δεξαμενή στο Αλγκάρβε, κοντά στην πόλη Σίλβες, στην οποία σύχναζε ο Μπρούκνερ, ελπίζοντας να βρει στοιχεία που θα τους έφερναν πιο κοντά στην εύρεση του κοριτσιού.

Μια ανώνυμη πηγή υπογράμμισε στη Sun ότι οι αρχές γνωρίζουν πως ο ύποπτος είχε θαμμένους φορείς δεδομένων, όπως σκληρούς δίσκους και USB sticks, σε οποιοδήποτε από τα μέρη όπου έμεινε και πως οι έρευνες στη λίμνη θα αποκάλυπταν μυστικά, καθώς πιστεύουν ότι διατηρούσε αντίγραφα ως «τρόπαια».

Ο ύποπτος φέρεται να τράβηξε φωτογραφίες από τη Μαντλίν ΜακΚάν

Η μικρή Μανλτίν εξαφανίστηκε από το κρεβάτι της, ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά της, το απόγευμα της 3ης Μαΐου 2007, σε ηλικία τριών ετών.

Η αστυνομία ερεύνησε την τοποθεσία κοντά στο Silves, που ο Μπρούκνερ φέρεται να αποκάλεσε τον «μικρό του παράδεισο», τον περασμένο Μάιο.

Όπως αναφέρει η Sun, οι ειδικοί πιστεύουν ότι η απόφαση να επικοινωνήσει με τον Μπρούκνερ, το 2013, για το πού βρισκόταν το 2007, μπορεί να του έδωσε χρόνο να καταστρέψει τα στοιχεία.

Όμως, ο Γερμανός εισαγγελέας, Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ο οποίος ηγείται της υπόθεσης, επιβεβαίωσε αργότερα ότι ένας «αριθμός αντικειμένων» κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Ήταν η πρώτη μεγάλη επιχείρηση αυτού του είδους, από τον Ιούνιο του 2014, όταν η βρετανική αστυνομία έλαβε άδεια να σκάψει στην Πράια ντα Λουζ, χρησιμοποιώντας σκύλους ανιχνευτές εκπαιδευμένους στην ανίχνευση πτωμάτων και ραντάρ διείσδυσης στο έδαφος.

Ο πορτογαλικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός SIC επεσήμανε ότι η γερμανική αστυνομία ζήτησε άδεια για να ερευνήσει το φράγμα, σε επίσημο δικαστικό αίτημα προς την Πορτογαλία, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν «περιοχή ενδιαφέροντος».

Η ισπανική εφημερίδα Olive Press σημειώνει ότι ο 46χρονος Μπρούκνερ είναι πλέον πιθανό να εμφανιστεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μπράουνσβαϊγκ, για τη συμμετοχή του σε πολλαπλά – χωριστά – εγκλήματα.

Η δίκη, που αναμένεται να διαρκέσει πάνω από ένα μήνα, μπορεί να τον στείλει ισόβια πίσω από τα κάγκελα.

Ο Μπρούκνερ κατονομάστηκε επίσημα ως ύποπτος, τον Απρίλιο του 2022, αφού το κίτρινο και άσπρο τροχόσπιτο VW T3 Westfalia φέρεται να εντοπίστηκε κοντά στο θέρετρο στην Πορτογαλία, όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά Γερμανοί εισαγγελείς τονίζουν ότι τα αρχεία καταγραφής τηλεφώνων δείχνουν ότι έλαβε κλήση στις 3 Μαΐου 2007 κοντά στο Ocean Club.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: