«Πήγα στο βαγόνι που σκoτώθnκαν οι κόρες μου»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας των δίδυμων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη

November 8, 2023

«Πήγα στο βαγόνι που σκoτώθnκαν οι κόρες μου»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας των δίδυμων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη


Διαφ.

Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών, που σκοτώθηκαν στην τραγωδία των Τεμπών, μαζί με την 19χρονη ξαδέλφη τους, μιλάει για πρώτη φορά στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” και συγκλονίζει.

Όπως υπογράμμισε ο Νίκος Πλακιάς στη δημοσιογράφο Κατερίνα Σουλιώτη “τι μπορεί να πει κάποιος σε ένα πατέρα που έχασε 2 παιδιά;”.

Ο χαροκαμένος πατέρας υπογραμμίζει ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης, την ώρα που κανένας από τους πολιτικούς δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες του και μάλιστα απάντησε στον Μάκη Βορίδη, ο οποίος προκάλεσε οργή με τη δήλωση ότι η τραγωδία των Τεμπών κρίθηκε στις εκλογές.

Για έγκλημα κάνει λόγο ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών

Όπως επεσήμανε ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών «τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν ποτέ, γιατί δεν πρέπει. Γιατί δεν μιλάμε για κάτι απλό, μιλάμε για ένα έγκλημα, ένα έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα, όσο και αν προσπαθούν μερικοί να το συγκαλύψουν, πολιτικά πρόσωπα και μη».

Απαντώντας στον Μάκη Βορίδη, σημείωσε «ξέρουμε ότι η επικαιρότητα τρέχει… αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε. Και όπως είπε προχθές ο κ. Βορίδης “έχει και άλλα θέμα να ασχοληθεί”. Αλλά δεν είναι δυνατόν τα Τέμπη να κριθούν από την ψήφο, όπως είπε ο κ. Βορίδης. Δεν είναι δυνατόν το 40% να ψηφίσει ότι ξεχάστηκαν τα Τέμπη. Αν τον κ. Βορίδη τον βολεύει, ας το δεχτεί. Για εμάς δεν είναι συγχωροχάρτια τα ψηφοδέλτια…. Δεν ζητάμε λύπηση. Απαιτώ τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια από όλους, όποιος και να είναι αυτός. Τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια στα παιδιά μου. Όταν μιλάμε πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί… Γιατί ακούμε αερολογίες, ο κ. Λοβέρδος. ο κ. Βορίδης, το ανακριτικό έργο προχωράει… Κανένας πολιτικός δεν έχει κληθεί ακόμα από τον ανακριτή».

Διερωτήθηκε «πώς γίνεται πριν να μην γνώριζε κανένας και την επομένη να γνωρίζαν όλοι τις παθογένειες των τρένων. Γιατί δεν μας προστατέψατε;. Και όλα αυτά για τι; Πώς να το πω αμέλεια; Αδιαφορία; Δυστυχώς εμείς όλα αυτά τα βιώσαμε από μέσα. Για 15 άχρηστους θρηνούμε αυτή τη στιγμή τα παιδιά μας; Ποιος τους έβαλε τους άχρηστους; Που είναι ο ανακριτής; Έχουμε περάσει την πόρτα ανακριτή και εισαγγελέα 15 άτομα. Ξέρετε πόσοι είναι μέσα; Δύο. Και αν θα καθυστερήσει θα βγουν…Είναι απερίγραπτο. Πολιτικό πρόσωπο κανένα. Δεν έχει κανένας πολιτικό πρόσωπο ευθύνη;».

Σχετικά με την παραίτηση του τότε υπουργού, Κώστα Αχ. Καραμανλή, τόνισε «για να τρέξει στις Σέρρες να φτιάξει το image για τις εκλογές; Ποια παραίτηση; Που πήρε 20.000 σταυρούς; Λίγο ντροπή δεν υπάρχει; Για αυτό παραιτήθηκε για να έχει την πολιτική ασυλία, απλά. Ο βουλευτής που έκανε το ρουσφέτι στον σταθμάρχη που είναι;».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: