Επιβεβαιώνονται πανηγυρικά τα Μερομήνια: Χιόνια παντού σε όλη την χώρα, τότε θα χιονίσει στην Αθήνα

November 9, 2023

Επιβεβαιώνονται πανηγυρικά τα Μερομήνια: Χιόνια παντού σε όλη την χώρα, τότε θα χιονίσει στην Αθήνα


Διαφ.

Τα Μερομήνια βγαίνουν αληθινά με τις προβλέψεις για χιόνια, αφού ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί ότι από τις 15 Νοεμβρίου, το κρύο έρχεται και δειλά δειλά η χώρα θα αρχίσει να ντύνεται στα λευκά.

Ειδικότερα, χιονιά και τσουχτερό κρύο, προβλέπουν τα Μερομήνια, από τον τρέχοντα μήνα μέχρι και τον Μάρτιο του 2024, με τον καιρό να βελτιώνεται από τον Απρίλιο.

Ο Νοέμβριος μπαίνει με απότομη αλλαγή και πολλές βροχές, κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα, ενώ από πλευράς θερμοκρασιών, ο μήνας θα είναι ήπιος, αλλά προς τα τέλη θα υπάρξει η πρώτη πτώση, καθώς έρχεται ο χειμώνας.

Οι προβλέψεις του Τάσου Αρνιακού επιβεβαιώνουν τα Μερομήνια

Δεκέμβριος 2023

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα καταγραφεί στις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου. Μετά τις 10 του μήνα θα είναι έντονα τα φαινόμενα, με αρκετό χιόνι, πολύ κρύο και δυνατές βροχές. Σύμφωνα με τα μερομήνια, θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας με πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ιανουάριος 2024

Το πολικό ψύχος θα χαρακτηρίζει τον Ιανουάριο, τουλάχιστον μέχρι τα Θεοφάνια. Οι δυσκολίες θα είναι καθημερινές, ενώ δεν αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες θα αυξομειώνονται ενώ στο τρίτο δεκαήμερο θα επανέλθει το ψύχος.

Φεβρουάριος 2024

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Μάρτιος 2024

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Απρίλιος 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

Επιβεβαιώνονται τα Μερομήνια


Πηγή

Διαβάστε επίσης: