Είναι επίσημο: Αυτή είναι η καλύτερη πόλη σε ποιότητα ζωής για να ζεις στην Ελλάδα

November 10, 2023

Είναι επίσημο: Αυτή είναι η καλύτερη πόλη σε ποιότητα ζωής για να ζεις στην Ελλάδα


Διαφ.

Όσοι άνθρωποι αναζητούν την καλύτερη ποιότητα στη ζωή τους πρέπει να σκεφτούν σοβαρά να μετακομίσουν σε αυτή την πόλη.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνες μπορεί να παρέχει για τους κατοίκους της μία πολύ καλή ποιότητα ζωής. Πριν από μερικά χρόνια είχε δημιουργηθεί και μία λίστα με τις καλύτερες πόλεις της Ελλάδος για να ζει κανείς. Βασικά κριτήρια της λίστας αυτής ήταν: η υγειονομική περίθαλψη, οι τιμές καταναλωτή, η αγοραστική δύναμη, η μετακίνηση, το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η ρύπανση του περιβάλλοντος.

Τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας καταλήγουν πως η καλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι η Κως. Το νησί αυτό πήρε το όνομα του από την Κώο, την κόρη του βασιλιά Μέροπα σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία. Οι πόλεις που την ακολουθούν είναι, τα Χανιά, η Αθήνα και η Πάτρα.

Οι ομορφιές της Κω

Η Κως είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου. Ο Ιπποκράτης είχε ως πατρίδα του, το συγκεκριμένο νησί. Η Κως κατοικήθηκε από τους νεολιθικούς χρόνους και καταλήφθηκε από Ιωαννίτες Ιππότες. Πέρασε Τουρκοκρατία και Ιταλοκρατία, ενώ ενσωματώθηκε στην Ελλάδα, το 1948. Είχε ένα από τα αρχαιότερα ασκληπιεία του κόσμου. Σήμερα, υπάρχει μουσείο ιστορίας.

Στην είσοδο του λιμανιού θα συναντήσει κανείς το επιβλητικό της κάστρο. Στην πλατεία Ελευθερίας υπάρχουν κτίρια Ιταλών. Η δημοτική αγορά, η λέσχη, το αρχαιολογικό μουσείο και το τζαμί Ντεφτεντάρ.

Στην αρχαία πόλη κανείς θα έρθει αντιμέτωπος με δωρικό ελληνιστικό ναό, τον βωμό του Διονύσου, το ιερό και τη στοά του λιμένος και το ιερό του Ηρακλή, Επίσης, τη βόρεια πλευρά του τείχους, ρωμαϊκά λουτρά, ρωμαϊκές επαύλεις, ρωμαϊκή οικία, αλλά και ρωμαϊκό ωδείο.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει η πλατεία Πλατάνου ή Λότζιας και το Τζαμί της Λότζιας. Επίσης, υπάρχει και ο πλάτανος, όπου δίδασκε ο Ιπποκράτης, ο δρόμος με τους φοίνικες, αλλά και το ασκληπιείο. Τέλος, καλό θα ήταν να επισκευτεί κανείς τη στοά, το συγκρότημα των ρωμαϊκών θεών, το βωμό του ηλίου, την Εκάτη, τον Μαχαόνα, τον ιωνικό ναό του Ασκληπιού και μεγάλο δωρικό περίπτερο ναό του Ασκληπιού.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το επιβλητικό νησί:

ποιότητα

ποιότητα

ποιότητα

ποιότητα

ποιότητα

ποιότητα

ποιότητα


Πηγή

Διαβάστε επίσης: