Δυστυχώς είναι αλήθεια: Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες στο αεροσκάφος στα Χανιά – Έτσι τους βρήκε ο ναυαγοσώστης

November 10, 2023

Δυστυχώς είναι αλήθεια: Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες στο αεροσκάφος στα Χανιά – Έτσι τους βρήκε ο ναυαγοσώστης


Διαφ.

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η πτώση ενός διθέσιου υπερελαφρού αεροσκάφους στην θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε στα Χανιά.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού, τους επιβάτες εντόπισε ιδιωτικό σκάφος όπου μέσα επέβαινε στέλεχος του Λιμενικού.

Πρόκειται για δικινητήριο ανεμόπτερο της αερολέσχης Χανίων, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν μετά την προσπάθειά του να προσγειωθεί στον διάδρομο απο την πλευρά της θάλασσας στο Κολυμπάρι.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τον συντονισμό των ερευνών έχει αναλάβει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), ενώ μετέχουν 1 Πλωτό του Λιμενικού, 1 όχημα του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, 2 κρουαζιερόπλοια και 2 αλιευτικά σκάφη στην περιοχή της Δυτικής Παραλίας του Μάλεμε. Στο σημείο πνέουν άνεμοι εντάσεως 2 μποφόρ.

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος εντοπίστηκε βυθισμένο μισό μίλι από παραλία στα όρια Μάλεμε και Ταυρωνίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις τοπικές ιστοσελίδες το μικρό αεροσκάφος ξεκίνησε από την Κωπαΐδα, ενώ στον προορισμό του προς τα Χανιά φαίνεται να υπήρξαν ενδιάμεσες στάσεις. Όμως επειδή είχε νυχτώσει, ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω απο το Κολυμπάρι με σκοπό να προσεγγίσει στον διάδρομο προσγείωσης απο την πλευρά της θάλασσας, αλλά ξαφνικά χάθηκε το σήμα του.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: