«Μαύρα» μαντάτα από Μαρουσάκη: Τα χειρότερα είναι μπροστά – Έρχεται νέα κακοκαιρία, σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

November 27, 2023

«Μαύρα» μαντάτα από Μαρουσάκη: Τα χειρότερα είναι μπροστά – Έρχεται νέα κακοκαιρία, σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»



Οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση που έκανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ειδικότερα, όπως υπογράμμισε ο μετεωρολόγος του OPEN, πρόσκαιρες τοπικές βροχές αναμένονται στο νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο, μέχρι νωρίς το βράδυ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο, αλλά μέσα στη νύχτα αναμένονται βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 10-14 βαθμούς.

Στην Αττική, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα είναι νότιοι και το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, είχε τσουχτερό κρύο και παγετό νωρίς το πρωί, ενώ θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια, με συννεφιές προς το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Χαμηλές θερμοκρασίες αύριο και μεθαύριο, πρωινές ώρες

Αύριο, Τρίτη μέχρι και την Τετάρτη, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επεσήμανε ότι έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας, με βροχές ιδιαίτερα στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ θα ανέβει και η θερμοκρασία, καθώς θα έρθουν θερμές αέριες μάζες από την Ιταλία.

Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά η άνοδος θα είναι αισθητή, καθώς θα φτάσει τους 18-20 και τοπικά 22 βαθμούς.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: