Πελώριο, πιο μεγάλο και από ΙΚΕΑ: Αυτό είναι το νέο υπερκατάστημα των ZARA που ανοίγει στην Αττική

November 28, 2023

Πελώριο, πιο μεγάλο και από ΙΚΕΑ: Αυτό είναι το νέο υπερκατάστημα των ZARA που ανοίγει στην ΑττικήΤα Zara ανοίγουν νέο κατάστημα στον Πύργο Πειραιά, συνολικής έκτασης 6.000 τ.μ. και έχοντας μία παρουσία 30 ετών στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που κοινοποίησε η ΙΤΧ Ελλάς, θυγατρική του Ομίλου Inditex, υπό την ομπρέλα της οποία πλέον έχουν συγκεντρωθεί όλα τα μπραντς του Ομίλου, κατάφερε να εμφανίσει αύξηση πωλήσεων σχεδόν 35%, φθάνοντας μια ανάσα απ’ τα 615 εκατ. ευρώ, από 457,4 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο.

Υπερπολυτελές το νέο κατάστημα των Zara

Βέβαια, τα EBITDA μειώθηκαν στα 75,59 εκατ. ευρώ από 80,4 εκατ. ευρώ και το αποτέλεσμα προ τόκων και φόρων διαμορφώθηκε σε 29,6 εκατ. ευρώ από 31,3 εκατ. ευρώ το 2022. Τα καθαρά κέρδη στα 21,021 εκατ. ευρώ από 21,110 εκατ. ευρώ, μαρτυρώντας σταθερότητα.

Η ΙΤΧ Ελλάδος ΑΕ, υπό την ομπρέλα της οποίας έχουν τεθεί όλα τα σήματα του Ομίλου (Zara, Bershka, Pull & Bear, Oysho, Massimo Dutti κοκ) προχώρησε σε επενδύσεις ύψους 14,1 εκατ. ευρώ, τόσο στα μισθωμένα, όσο και στα ιδιόκτητα καταστήματα.

Όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις, η εταιρεία «φιλοδοξεί να δημιουργήσει ευχάριστους και προσβάσιμους χώρους, στους οποίους η τελευταία λέξη της τεχνολογίας επιτρέπει τη συνεχή αλληλεπίδραση με την επωνυμία από οποιαδήποτε συσκευή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 29 Ιουλίου 2022 προχώρησε στη διανομή μερίσματος 18,9 εκατ. ευρώ για τα κέρδη της χρήσης 2021.

Τα Zara ανοίγουν νέο κατάστημα


Πηγή

Διαβάστε επίσης: