«Θεέ & Μάνα Παναγία, Γιατί;;;»: Σπαράζει η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη πάνω από το μνήμα της 5 χρόνια μετά τη δολοφονία της

November 29, 2023

«Θεέ & Μάνα Παναγία, Γιατί;;;»: Σπαράζει η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη πάνω από το μνήμα της 5 χρόνια μετά τη δολοφονία τηςΠέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 28 Νοεμβρίου, από την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Πέρυσι, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων, η μητέρα του κοριτσιού, Κούλα Αρμουτίδου, είχε πει σε συνέντευξή της στο Marie Claire:«Δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο, μόνο προς το χειρότερο. Έχει πολλή βία και κακία αυτή η κοινωνία. Κάθε μήνας αντιστοιχεί σε μια γυναικοκτονία. Ακούμε συνέχεια για κακοποιήσεις. Από τον φίλο, τον εραστή, τον συγγενή. Ούτε το νομικό πλαίσιο έχει αυστηροποιηθεί τέσσερα χρόνια τώρα. Γι’ αυτό και γίνονται όλα αυτά. Πολλά λέμε, αλλά όσο δεν υπάρχουν αυστηροί νόμοι και σωστή ενημέρωση θα εξακολουθούν να γίνονται όλα αυτά. Πρέπει να υπάρχουν ακόμη και σχολές γονέων, να μαθαίνουν να διαπαιδαγωγούν σωστά τα παιδιά τους. Να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται απέναντι στη φίλη, τη μελλοντική σύζυγο και μητέρα των παιδιών τους. Εγώ βλέπω ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια πατριαρχική κοινωνία. O άντρας που είναι αρχηγός και δυνάστης που προσπαθεί να κουμαντάρει τη γυναίκα κι όταν εκείνη “σηκώνει το κεφάλι” τη χτυπά, την κακοποιεί και τη σκοτώνει. Γιατί θεωρεί πως είναι δικιά του και του ανήκει, μόνο που εμείς δεν ανήκουμε πουθενά. Αγάπη δε σημαίνει ανήκω. Σημαίνει μου αφήνεις χώρο κι έχω την ελευθερία μου. Δεν υποτάσσεται κανείς με τη βία».

«Αγάπη δε σημαίνει ανήκω. Σημαίνει μου αφήνεις χώρο κι έχω την ελευθερία μου. Δεν υποτάσσεται κανείς με τη βία».

Στη φετινή, 5η τραγική επέτειο, η Κούλα Αρμουτίδου κάνει μια ανάρτηση στο Facebook, με τη φωτογραφία από το μνήμα της Ελένης:

«Ελένη μου κοριτσάκι μου μικρό.

»Σήμερα, 28/11/2023 ,συμπληρώνονται 5 χρόνια ,από την άγρια δολοφονία σου.

»Πέντε χρόνια βασανιστικά και εφιαλτικά.

»Αυτή η καταραμένη ημερομηνία μου ‘δωσε έναν σταυρό βαρύ και ασήκωτο.

»Πώς μπορώ να τον σηκώσω;αυτόν τον Σταυρό του Μαρτυρίου;

»Δεν μπορώ κοριτσάκι μου όμορφο να τον αντέξω όλον αυτόν τον πόνο.

»Πονάει πολύ η φρικτή δολοφονία σου.

»Η κάθε μέρα που έρχεται είναι χειρότερη από την προηγούμενη.

»Η απώλεια σου μου έχει ξεσκίσει τα σωθικά.

»Νιώθω ότι μου κατασπάραξαν όλο μου το είναι.

»Μου τα αρπάξανε όλα, ό,τι είχα μέσα στην ψυχή μου.

»Τι είναι όλο αυτό που περνάω, Θεέ και Μάνα ΠΑΝΑΓΙΑ;;;;ΓΙΑΤΙ;ΓΙΑΤΙ;ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;»

Δείτε την ανάρτηση:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: