Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι: Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζεις στην πόρτα του ψυγείου και ο μεγάλος κίνδυνος

December 1, 2023

Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι: Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζεις στην πόρτα του ψυγείου και ο μεγάλος κίνδυνοςΥπάρχουν πέντε τρόφιμα που δεν πρέπει να τοποθετούνται στην πόρτα του ψυγείου, τόσο για την ασφάλεια των ίδιων των προϊόντων, όσο και της υγείας μας.

Όταν τοποθετούμε τα τρόφιμα στην πόρτα του ψυγείου, το περιεχόμενο τους εκτίθεται σε θερμό αέρα και έτσι διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο για αλλοίωση, γι’ αυτό και συνίσταται να τοποθετούνται τρόφιμα που αντέχουν την εναλλαγή θερμοκρασίας, όπως αναψυκτικά και dressing σαλάτας.

Ποια είναι τα πέντε τρόφιμα που δεν πρέπει να τοποθετούνται στην πόρτα του ψυγείου

Το γάλα

Συνηθίζουμε να το τοποθετούμε στην πόρτα, αλλά κάνουμε λάθος. Εκτίθεται συνεχώς σε θερμές θερμοκρασίες, κάτι που το κάνει ευάλωτο στην αλλοίωση. Καλύτερα να το βάζετε στο πίσω μέρος, όπου οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες.

Τα αβγά

Τα ψυγεία μπορεί να έχουν στην πόρτα μια θήκη για αβγά, αλλά καλύτερα να τα βάζουμε σε κάποιο ράφι, επειδή έχει πιο σταθερή θερμοκρασία. Καλύτερα μάλιστα να διατηρούνται στη θήκη τους για να μην υπάρξει απώλεια υγρασίας και για να μην απορροφήσουν οσμές από άλλα τρόφιμα.

Φρούτα και λαχανικά

Για τα φρούτα και τα λαχανικά υπάρχουν ειδικά συρτάρια σε κάθε ψυγείο, τα οποία διαθέτουν συγκεκριμένες συνθήκες υγρασίας για αυτά. Αν θέλετε να βάλετε μερικά φρούτα για λίγο στο ψυγείο, μπορείτε να τα βάλετε στην πόρτα του, αλλά όχι για πολλές ώρες.

Κρέατα και πουλερικά

Το ωμό κρέας θέλει προσεκτικό χειρισμό, ειδικά το κοτόπουλο. Τα κρέατα είναι γεμάτα χυμούς μέσα στη συσκευασία τους που ενδέχεται να μολύνουν άλλα τρόφιμα, αν έρθουν σε επαφή. Οι ειδικοί προτείνουν να μην τα βάζουμε ποτέ στην πόρτα του ψυγείου, γιατί οι χυμοί μπορεί να στάξουν πιο εύκολα εκεί, αλλά και γιατί δεν είναι ασφαλή στις ασταθείς θερμοκρασίες. Προτιμήστε το κάτω ράφι.

Γυάλινα και περίσσευμα φαγητού

Τα απομεινάρια του φαγητού και γενικότερα το μαγειρεμένο φαγητό πρέπει να αποθηκεύεται σωστά, για να αποφευχθεί η βακτηριακή μόλυνση. Και η πόρτα του ψυγείου, με τις εναλλαγές της θερμοκρασίας, δεν είναι σίγουρα το κατάλληλο μέρος.

Πέντε τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στην πόρτα του ψυγείου


Πηγή

Διαβάστε επίσης: