Είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων: Σάλος με τον ιερέα που πάντρεψε τη Δήμητρα Ματσούκα & τον Πέτρο Κόκκαλη

December 2, 2023

Είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων: Σάλος με τον ιερέα που πάντρεψε τη Δήμητρα Ματσούκα & τον Πέτρο ΚόκκαληΜε τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 1/12 η Δήμητρα Ματσούκα και ο Πέτρος Κόκκαλης.

Το ζευγάρι έπειτα από επτά χρόνια σχέσης, αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα και να παντρευτεί.

Ο γάμος της Δήμητρας Ματσούκα και του Πέτρου Κόκκαλη έγινε υπό άκρα μυστικότητα στον Άγιο Νικόλαο Ραγκαβά, στο κέντρο της Αθήνας, λίγο μετά τις 12.00 μ.μ.

Δες παρακάτω τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν η Αναστασία Τσιλιμπίου και ο Θοδωρής Αθερίδης στους λογαριασμούς τους στο Instagram.

Και μαζί με τον ναό διέρρευσε και το όνομα του ιερέα που διέπραξε την τελετή. Πρόκειται για τον ιερέα Αλέξανδρο Καριώτογλου, ο οποίος είναι εφημέριος στον ιστορικό ναό. Ο ίδιος πριν από μερικούς μήνες είχε μπει στο στόχαστρο των media, εξαιτίας μίας κίνησής του.

Τι συνέβη με τον ιερέα που πάντρεψε τον Πέτρο Κόκκαλη και τη Δήμητρα Ματσούκα

Πιο συγκεκριμένα, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων προς το πρόσωπό του τον περασμένο Ιούνιο, καθώς την Κυριακή της Πεντηκοστής αποφάσισε να κάνει παπαδάκια δύο κορίτσια. Ο Αρχιεπισκόπος Ιερώνυμος τότε τον είχε θέσει σε αργία, ωστόσο λίγο μετά ανέλαβε ξανά τα καθήκοντά του.

Το βιογραφικό του

Σύμφωνα με τα βιογραφικά του στοιχεία γεννήθηκε στη Λίμνη Ευβοίας το 1948 και κατάγεται από τη Σάμο. Αποφοίτησε από το Πυθαγόρειο Γυμνάσιο Σάμου και σπούδασε θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Munster της Γερμανίας. Ειδικεύτηκε στην Ιστορία των Θρησκευμάτων και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση, για τρία χρόνια στη Θεολογική Σχολή Αγίου Ανδρέου στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας καθώς και για οκτώ χρόνια στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας. Υπήρξε σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. Αφυπηρέτησε από τη θέση του Σχολικού Συμβούλου Πειραιώς.

Έχει συγγράψει 10 βιβλία επιστημονικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου, μέρος του συλλογικού συγγράμματος του Θεολογικού Τμήματος για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ένα σημαντικό αριθμό άρθρων. Για το βιβλίο του “Ορθοδοξία και Ισλάμ” έχει τιμηθεί με το Α΄ βραβείο “Αμπντί Ιπεκτσί”.

Εκπρόσωπος της νεότερης γενιάς των θεολόγων, θεωρείται ότι προσπαθεί να συνδυάσει την ορθόδοξη θεολογία με ένα σύγχρονο και εμπειρικό τρόπο θέασης της ζωής.

Aπο τις καινοτομίες του είναι ότι τελεί την Θεία Λειτουργία στην δημοτική γλώσσα ενώ είναι παντρεμένος από το 1973 με την Αγγελική Τζουβάλη-Καριώτογλου και πατέρας τεσσάρων παιδιών, της Κατερίνας, της Χρυσής, του Σταύρου και του Ηλία.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: