ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Πότε & ποιες περιοχές θα «σαρώσουν» καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι

December 2, 2023

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Πότε & ποιες περιοχές θα «σαρώσουν» καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζιΗ ΕΜΥ ανακοίνωσε ένα έκτακτο δελτίο που προειδοποιεί για την άφιξη μιας ισχυρής κακοκαιρίας και αναμένεται να πλήξει πολλές περιοχές της χώρας με γρήγορο ρυθμό.

Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει προσωρινή επιδείνωση από το απόγευμα της Κυριακής έως το απόγευμα της Δευτέρας, στις περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Τα βασικά χαρακτηριστικά της σύντομης κακοκαιρίας περιλαμβάνουν έντονες βροχές και καταιγίδες, που συνοδεύονται από συχνές αστραπές και χαλάζι. Επιπλέον, αναμένονται ισχυροί ανέμοι κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Καιρός: Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ:

– Από αργά το απόγευμα της Κυριακής έως και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (περιοχή Λήμνου – Σαμοθράκης).

– Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας μέχρι αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά τόπους την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Κακοκαιρία στην Ευρώπη με πυκνές χιονοπτώσεις

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Στην Τσεχία, οι σφοδρές χιονοπτώσεις προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο και πολλά τροχαία ατυχήματα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: