7 χρόνια μετά το διαζύγιο: Νέα ζωή για την πρώην σύζυγο του Γιώργου Παπανδρέου, ο νέος έρωτας & το εξωτερικό

December 4, 2023

7 χρόνια μετά το διαζύγιο: Νέα ζωή για την πρώην σύζυγο του Γιώργου Παπανδρέου, ο νέος έρωτας & το εξωτερικόΣε ένα νέο κεφάλαιο της ζωής της, η Άντα Παπανδρέου βρίσκει τη χαρά του έρωτα στα μάτια ενός Έλληνα καθηγητή που διδάσκει σε ένα πανεπιστήμιο του Καναδά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου, Σάσας Σταμάτη, στη στήλη της στην εφημερίδα “Secret”, η πρώην σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και ο νέος της σύντροφος αποφεύγουν επιμελώς τα φώτα της δημοσιότητας, κρατώντας τη σχέση τους μακριά από περίεργα βλέμματα.

Άντα Παπανδρέου: Μια νέα ζωή

Η πρώην σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου έχει γυρίσει εδώ και αρκετό καιρό σελίδα στην προσωπική της ζωή.

Η Άντα ίσως είναι η πιο low profile σύζυγος πρωθυπουργού που έχει περάσει από τη χώρα. Ακόµα και µετά τον χωρισµό της από τον Γιώργο Παπανδρέου, κράτησε χαµηλούς τόνους.

Το ζευγάρι έχει µια πολύ όµορφη και υγιή σχέση, µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας, ενώ η κ. Παπανδρέου ταξιδεύει στο εξωτερικό για να είναι µαζί του όταν εκείνος δεν βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ποια είναι;

Η Άντα Παπανδρέου γεννήθηκε στην Πάτρα. Κόρη του δικηγόρου Πάνου Παπαπάνου, γνωστού για τις δηµοκρατικές πεποιθήσεις του στην Πάτρα, επέλεξε η ίδια -έπειτα από παρότρυνση του πατέρα της- να πάει σε δηµόσιο Γυµνάσιο στην Πλατεία του Αγίου Γεωργίου. Ξεκίνησε να πηγαίνει Γυµνάσιο στο Αρσάκειο, που βρισκόταν απέναντι από το νεοκλασικό σπίτι όπου γεννήθηκε και έµενε.

Οµως, µόλις τελείωσε η πρώτη χρονιά, επαναστάτησε και ζήτησε από τους γονείς της να αλλάξει σχολείο. Ο λόγος, όπως θυµούνται παλιές συµµαθήτριές της, ήταν ότι «ήθελε να γλυτώσει από την πολιορκία της µητέρας της, Θεανώς, που στα διαλείµµατα την κυνηγούσε για να την ταΐσει, επειδή ήταν αδύνατη».

Ο πατέρας της ήταν γνωστός δικηγόρος και προοδευτικός άνθρωπος, που πολιτικά ακολουθούσε την οικογένεια Παπανδρέου.

Μετά το Γυµνάσιο, η Άντα Παπανδρέου έδωσε εισαγωγικές για το Πανεπιστήµιο. Απέτυχε την πρώτη φορά, αλλά τη δεύτερη µπήκε στο Πολυτεχνείο. Στα φοιτητικά της χρόνια έγινε µέλος του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο όµως διαγράφηκε. Τελείωσε τις σπουδές της και έφυγε για µεταπτυχιακό στην Οτάβα του Καναδά. Οι σπουδές αφορούσαν την αεροναυπηγική και ειδικότερα στην αντοχή υλικών.

Η γνωριμία και ο γάμος με τον Γιώργο Παπανδρέου:

Ήταν το 1985 και η Άντα είχε έρθει στην Πάτρα από τον Καναδά, όπου έκανε τις µεταπτυχιακές της σπουδές. Βρισκόταν στο σπίτι µε τους γονείς της και χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν η οικογενειακή φίλη Κούλα Αγγελοπούλου, για να προσκαλέσει την Άντα σε µια πολιτική συγκέντρωση που είχε στο σπίτι της, µε προσκεκλημένο τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η πρώτη αντίδραση της νεαρής φοιτήτριας ήταν να απορρίψει την πρόσκληση. Η επιµονή της οικοδέσποινας µετέπεισε την Άντα. Ο Γιώργος Παπανδρέου την είδε και την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Ζήτησε πιεστικά από την οικοδέσποινα να προσκαλέσει τη νεαρή Παπαπάνου στην κοµµατική συνεστίαση που θα γινόταν το ίδιο βράδυ.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1989 στο Καλέντζι Αχαΐας, ενώ µετά τον γάµο ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι Η Αντα Παπανδρέου επέλεξε να αφήσει την καριέρα της και να αφοσιωθεί στο σύζυγό της όταν αυτός εκλέχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Παραιτήθηκε από την Ολυµπιακή, όπου εργαζόταν χρόνια, για να είναι δίπλα του. Το 1990, το βράδυ των εκλογών, µετά την κάλπη, η Άντα µπήκε στο µαιευτήριο και, παρά το γεγονός ότι τις εκλογές κέρδισε η Ν.∆., εκείνη και ο Γ. Παπανδρέου κέρδισαν ό,τι πιο πολύτιµο στη ζωή τους: τη γέννηση της κόρης τους.

Το 2016 η είδηση του χωρισμού τους έσκασε σαν «βόμβα» στα media. Επτά χρόνια μετά και η Άντα Παπανδρέου είναι και πάλι ερωτευμένη, με τον Έλληνα καθηγητή που διδάσκει στον Καναδά, εκεί όπου ταξιδεύει συχνά η ίδια προκειμένου να βρεθεί δίπλα στον άνθρωπό της.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: