Φτερνίζεται 12.000 φορές τη μέρα από τα 12 της: Γολγοθάς για 20χρονη γυναίκα, η σπάνια πάθηση & η διάγνωση

December 8, 2023

Φτερνίζεται 12.000 φορές τη μέρα από τα 12 της: Γολγοθάς για 20χρονη γυναίκα, η σπάνια πάθηση & η διάγνωση


Διαφ.

Μία 20χρονη γυναίκα ταλαιπωρείται από μία σπάνια πάθηση, που δεν είναι άλλη από το συνεχόμενο φτέρνισμα, μέχρι και 12.000 φορές ημερησίως.

Ειδικότερα, η Katelyn Thornley από το Τέξας των ΗΠΑ, όταν αρχίζει να φτερνίζεται, δεν σταματάει ποτέ, αφού πρόκειται για μια σπάνια πάθηση που την ταλαιπωρεί και την κάνει να φτερνίζεται ακόμα και όταν κοιμάται.

Η σπάνια πάθηση εμφανίστηκε όταν ήταν 12 ετών, ενώ έβγαινε από μάθημα μουσικής στο σχολείο της. Στην αρχή υπέθεσε ότι ήταν αλλεργική ή ότι η μύτη της ερεθίστηκε από κάτι και σκέφτηκε ότι σύντομα θα σταματούσε.

Ωστόσο, όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά επιδεινώθηκε, λέγοντας ότι φτερνιζόταν 20 φορές το λεπτό, κάτι που μεταφράζεται σε 12.000 φορές την ημέρα.

Η 20χρονη γυναίκα σταμάτησε μέχρι και το σχολείο

Το επόμενο διάστημα, τα φτερνίσματα διαρκούσαν ακόμα και 15 λεπτά, που σημαίνει ότι η νεαρή κοπέλα μετά βίας ολοκλήρωνε πρόταση, ενώ η κατάσταση έγινε τόσο ανυπόφορη, που σταμάτησε να πηγαίνει σχολείο.

Οι γιατροί του νοσοκομείου του Τέξας, που την εξέτασαν, προσπάθησαν να κάνουν διάγνωση, αλλά μπερδεύτηκαν, καθώς πρώτη φορά συνάντησαν τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει οχτώ χρόνια από τότε που της παρουσιάστηκε η σπάνια πάθηση, ακόμα δεν έχει λάβει κάποια επίσημη διάγνωση για το πρόβλημά της.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: