Αuτός είναι ο σύζυγος της Ελληνίδας σταρ Ελλάς που eκλεψε εκατομμúρια από το Ελλnνικό Δnμόσιο

December 13, 2023
Αυτός είναι ο σύζυγος της ελληνίδας σταρ Ελλάς που απέσπασε εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο.

Αuτός είναι ο σύζυγος της Ελληνίδας σταρ Ελλάς που eκλεψε εκατομμúρια από το Ελλnνικό ΔnμόσιοΦέσι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ έβαλαν στο Δημόσιο τα μέλη της συμμορίας των 11 που είχαν στήσει ένα δαιδαλώδες δίκτυο διασυνοριακής απάτης-μαμούθ με φερόμενο ως εγκέφαλο τον 51χρονο επιχειρηματία Κωνσταντίνο Ψηλό, σύζυγο της Σταρ Ελλάς του 2017 Μαρία Ψηλού, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και το όνομα του πρώην συντρόφου της Σάσας Μπάστα Θεόδωρου Λανταβού!
Η εγκληματική οργάνωση με εσάνς showbiz εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία, τα στελέχη της οποίας, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, προχώρησαν σε 11 συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται ο Κωνσταντίνος Ψηλός και άλλοι δύο, οι οποίοι φέρεται ότι ήταν οι εγκέφαλοι, ενώ στη δικογραφία υπάρχουν συνολικά τα ονόματα 23 ατόμων.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης άνοιγαν δεκάδες εταιρίες τεχνολογίας και μέσω μαϊμού συναλλαγών εισέπρατταν παράνομα ΦΠΑ και επιστρεπτέες προκαταβολές. Στη συνέχεια, μέσα από ένα χαώδες δίκτυο τραπεζικών κινήσεων, κατάφεραν να αποκομίσουν περισσότερα από 10.000.000 ευρώ.
Ενδεικτικό είναι ότι διατηρούσαν για τη διευκόλυνση των κινήσεών τους 131 τραπεζικούς λογαριασμούς. Μέσω αυτών πραγματοποίησαν 52.539 τραπεζικές συναλλαγές, μετέφεραν τα ποσά που εισέπραξαν από 133 επιστρεπτέες προκαταβολές και 44 επιστροφές ΦΠΑ σε λογαριασμούς εταιριών που εδρεύουν σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ στη συνέχεια προέβαιναν στην αγορά πολυτελών οχημάτων, ακόμα και supercars, και προϊόντων τεχνολογίας.

Διαχρονικά μετέβαλλαν τις μεθόδους δράσης για την επίτευξη των σκοπών τους ώστε να μην εντοπίζεται η σύνδεση των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων και η ανίχνευση του εύρους του εταιρικού σχηματισμού, εντάσσοντας σε αυτή νέα μέλη και ιδρύοντας νέες οντότητες, ενώ μέσα από ένα πλέγμα τραπεζικών κινήσεων και σε συνδυασμό με αναντιστοιχίες που εμφάνιζαν μεταξύ περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, σε σχέση με τις τραπεζικές πιστώσεις και χρεώσεις των τηρούμενων τραπεζικών λογαριασμών, καθιστούσαν δυσχερή τη διάκριση των πραγματικών εμπορικών συναλλαγών με τις εικονικές, και σε κάθε περίπτωση την αποφυγή αποκάλυψης στις ελεγκτικές και διωκτικές Αρχές ότι πρόκειται για επιχειρήσεις την πραγματική διαχείριση των οποίων είχαν από κοινού τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.


Οι εταιρίες που διαχειρίζονταν τα μέλη της οργάνωσης εξέδωσαν εικονικά παραστατικά αξίας ΦΠΑ 16.000.423 ευρώ και έλαβαν εικονικά παραστατικά 13.545.119 ευρώ, αντιστοίχως, για συναλλαγές στο εσωτερικό και για ενδοκοινοτικές παραδόσεις, πραγματοποιούσαν δε τις αντίστοιχες τραπεζικές καταβολές για την προσχηματική εξόφληση της αξίας των εικονικών τιμολογίων και υπέβαλαν ψευδείς δηλώσεις ΦΠΑ.

Με τη διαδικασία αυτή πέτυχαν να εισπράξουν 5.426.106 ευρώ. Επίσης, με σύσταση επιχειρήσεων κυρίως σε ανύπαρκτα πρόσωπα εισήγαγαν, σύμφωνα με τραπεζικά δεδομένα, από εταιρίες με έδρες σε χώρες Κ-Μ προϊόντα αξίας 70.000.000 ευρώ και με μεθοδεύσεις πέτυχαν να οικειοποιηθούν τον αναλογούντα ΦΠΑ αξίας 13.548.387 ευρώ αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα.

Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης αξιοποίησαν την υποδομή των επιχειρήσεων που σύστηναν και κατέστησαν παράνομα δικαιούχοι οικονομικών ενισχύσεων με τη μορφή του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ειδικότερα, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα και εκμεταλλευόμενοι την υποδομή των επιχειρήσεων, την εμπειρία τους και τη διαρκή παρακολούθηση λογιστικών διαδικασιών, κατέστησαν παράνομα δικαιούχοι της οικονομικής αυτής ενίσχυσης μέσω ψευδών, ανακριβών ή ελλιπών δηλώσεων ΦΠΑ, καθώς και ακαθάριστου κύκλου εργασιών. Με αυτόν τον τρόπο η οργάνωση κατέστησε 69 εικονικές εταιρίες παράνομα δικαιούχους των ενισχύσεων, λαμβάνοντας συνολικά 9.695.525 ευρώ, ενώ μέσω ακόμη 13 εταιριών αποπειράθηκαν να εισπράξουν επιπλέον 3.582.066 ευρώ.

Κατά τις σωματικές έρευνες και τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και επιχειρήσεις συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 54.186 ευρώ, πιστόλια, καραμπίνες, πλήθος φυσιγγίων και γεμιστήρων, μαχαίρια, σιδερογροθιά, 8 πολυτελή οχήματα, 59.989 απαγορευμένα φαρμακευτικά δισκία.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας δεσμεύτηκαν 1.556.333 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς 22 επιχειρήσεων.

Πηγή: espressonews


Πηγή

Διαβάστε επίσης: