Εύα Καϊλή: Ένα χρόνο από τη σύλληψη απαντά για το σπίτι που αγόρασε στις Βρυξέλλες, τη βαλίτσα με τα χρήματα και το Κατάρ-gate

December 13, 2023
Η Εύα Καϊλή απαντά, έναν χρόνο μετά τη σύλληψή της, σχετικά με το σπίτι που απέκτησε στις Βρυξέλλες, τη βαλίτσα με τα χρήματα και την υπόθεση Κατάρ-gate.

Εύα Καϊλή: Ένα χρόνο από τη σύλληψη απαντά για το σπίτι που αγόρασε στις Βρυξέλλες, τη βαλίτσα με τα χρήματα και το Κατάρ-gateΤι λέει για τη Μαρί Αρενά, την πρόσκληση στη Μέτσολα για το Μουντιάλ και τον εισαγγελέα Μισέλ Κλαίζ

Απαντήσεις για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Κατάρ-gate, τη βαλίτσα με τα χρήματα του Αντόνιο Παντσέρι που βρέθηκαν στο σπίτι της αλλά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την αγορά σπιτιού στις Βρυξέλλες δίνει, μεταξύ άλλων, η Εύα Καϊλή με ανακοίνωση των δικηγόρων της επ’ αφορμή της συμπλήρωσης ενός έτους από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις που συγκλόνισαν την Ευρώπη.

Στο πρώτο σκέλος της ανακοίνωσης τους οι δικηγόροι της κυρίας Καϊλή επιλέγουν να αναφερθούν επτά θέματα που αναδείχθηκαν από τη δικογραφία για το Qataragate υποστηρίζοντας οτι οι κατηγορίες σε βάρος της πελάτισσάς τους καταρρέουν.

Μεταξύ άλλων επιλέγουν να επικεντρωθούν στον ρόλο της Μαρί Αρενά, της Βελγίδας ευρωβουλευτού που ήταν στενή συνεργάτης του Αντόνιο Παντσέρι, λέγοντας ότι ο Ιταλός που πρωταγωνιστεί στο σκάνδαλο την ξέχασε κατόπιν πιέσεων και απειλών να διωχθούν η γυναίκα και η κόρη του επιλέγοντας να εμπλέξει την Εύα Καϊλή.

Επιμένουν, επίσης, ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της κυρίας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι ήταν του Παντσέρι, ότι η Εύα Καϊλή δεν είχε προσωπική ατζέντα στήριξης του Κατάρ αλλά εφάρμοζε τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιτίθενται κατά του εισαγγελέα Μισέλ Κλαίζ για απάνθρωπες συμπεριφορές προς την πελάτισσά τους και επανέρχονται στην Μαρί Αρενά θέτοντας το ερώτημα γιατί δεν έχει έχει ανακριθεί ακόμα από τις βελγικές αρχές.

Στο δεύτερο σκέλος της ανακοίνωσης που αφορά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την Εύα Καϊλή, οι συνήγοροί της λένε για το σπίτι που αγόρασε στις Βρυξέλλες ότι αποκτήθηκε με διατραπεζικές χρηματικές καταβολές προερχόμενες από δάνειο και τους μισθούς της Εύας Καϊλή και του πρώην συντρόφου της ενώ για την φερόμενη πρόσκληση από την κυρία Καϊλή προς την Ρομπέρτα Μέτσολα για να βρεθεί στο Κατάρ στην πρεμιέρα του Μουντιάλ λένε ότι η οργανωτική επιτροπή του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου προσκαλούσε διάφορες πολιτικές προσωπικότητες για να παραβρεθούν στήν τελετή έναρξης και στούς αγώνες, έτσι απευθύνθηκαν στην Ευα Καϊλή.

Η ανακοίνωση της Εύας Καϊλή δια των συνηγόρων της

Πέρασε ένας χρόνος από την ημέρα που η Εύα Καϊλή , ευρωβουλευτής , ενεπλάκη στην δίνη μίας πολιτικοδικαστικής περιπέτειας, που βαπτίστηκε από μέσα ενημέρωσης ως Qatargate. Μέσα σε αυτό το διάστημα κορυφαία μέσα ενημέρωσης ανέδειξαν μέσα από την δικογραφία τα εξης:

1) Το επίσημο πόρισμα της έρευνας των μυστικών υπηρεσιών του Βελγίου ενέπλεκε στην υπόθεση γνωστή Βελγίδα ευρωβουλευτή στενή συνεργάτιδα του Παντσέρι.

2) Στην αρχική του κατάθεση στις αρχές ο Παντσέρι ανέφερε ως εμπλεκόμενη επίσης την ίδια Βελγίδα ευρωβουλευτή και, όπως προκύπτει από έγγραφο της δικογραφίας κατόπιν πιέσεων και απειλών να διωχθούν η γυναίκα και η κόρη του, ο Παντσέρι ενέπλεξε την Εύα Καϊλή, ξεχνώντας την Βελγίδα ευρωβουλευτή

3) Οι διάλογοι -στην οικία-του Παντσέρι με τον Τζιόρτζι, που κατέγραψε η αστυνομία, αποδεικνύουν ότι ο Παντσέρι αποθήκευε προσωρινά, μέχρι να τα παραλαμβάνει ο ίδιος μέρος των χρημάτων του και στην κατοικία που διέμεναν η Καϊλή με τον Τζιόρτζι. Συμπερασματικά από τις νόμιμες ηχογραφήσεις αποδεικνύεται ότι τα χρήματα ανήκαν στον Παντσέρι. Ενισχυτικό αυτού του στοιχείου είναι ότι δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα της Εύας Καϊλή στα κατασχεθέντα χρήματα.

4) Από e-mail προκύπτει ότι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Προέδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τότε αντιπρόεδρος Εύα Καϊλή λάμβανε κατευθύνσεις και εφάρμοζε την επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με το Κατάρ και άλλες χώρες, στα πλαίσια της ευρωκοινοβουλευτικής διπλωματίας. Συνιστά σκόπιμη παραπληροφόρηση ότι η Εύα Καϊλή είχε προσωπική ατζέντα όσον αφορά το Κατάρ.

5) Παραιτήθηκε ο ανακριτής της υπόθεσης Μισέλ Κλαιζ όταν ο Τύπος αποκάλυψε ότι ο γιος του με το γιο της άνω Βελγίδας ευρωβουλευτού εχουν κοινή εταιρεία, που εμπορεύεται κάνναβη.

6) Σκιές αμφιβολίας κατακλύζουν την αμεροληψία του ανακριτού Μισελ Κλαιζ, όταν κάποιος αναλογιστεί τα όσα συνέβησαν στην ανάκριση επί των ημερών του, με καθ υπόδειξη ομολογία του Παντσερι ως μνημονεύεται ανωτέρω, απάνθρωπες συμπεριφορές , απομόνωση της Ευας Καϊλή.

7) Εφόσον ασκήθηκε δίωξη για σοβαρά αδικήματα για ποιο λόγο δεν έγινε εγκαίρως έρευνα στο σπίτι της Βελγίδας ευρωβουλευτού, ουτε καν ανακρίθηκε εως σήμερα παροτι υπόκειται στο Βελγικό δίκαιο και από τις τηλεφωνικές καταγραφές που διεξήγαγε η αστυνομία και τα μηνύματα του Παντσέρι προέκυψε η στενή συνεργασία τους; Υπάρχει καταιγίδα και άλλων στοιχείων που αποδεικνύουν την αθωότητα της Εύας Καϊλή, που δεν μπορούν να χωρέσουν σε ένα δελτίο τύπου.

Ενώ καταρρέει η κατηγορία σε βάρος της Εύας Καϊλή, τα ίδια κέντρα διαρρέουν σε εφημερίδες αστείες πληροφορίες, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουν να δολοφονήσουν ηθικά την Εύα Καϊλή.

Επ’ αυτών οι απαντήσεις μας είναι οι εξής:

α) Το σπίτι που αγοράσθηκε στις Βρυξέλλες αποκτήθηκε με διατραπεζικές χρηματικές καταβολές, προερχόμενες από δάνειο και τους μισθούς της Εύας Καϊλή και του πρώην συντρόφου της.Ολες οι αλλες ερμηνείες ειναι συκοφαντικές.

β) Οι ευρωβουλευτές δέχονται αιτήματα ανθρώπων για την επίλυση προβλημάτων, που άπτονται στην επαγγελματική τους δραστηριότητα, στο πλαίσιο αυτής της κοινότοπης πραγματικότητας που ονομάζεται πολιτική, προσπάθησε να βοηθήσει συμπολίτες της χωρίς ποτέ να λάβει ούτε 1 ευρώ, όπως έχει προκύψει από τον εξονυχιστικό έλεγχο των αρχών σε όλα τα περιουσιακά της στοιχεία.

γ) Ενώ βρισκόταν η Εύα Καϊλή στο Κατάρ, σε επίσημη αποστολή, έχοντας δίπλα της συνεργάτες της Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, η οργανωτική επιτροπή του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου προσκαλούσε διάφορες πολιτικές προσωπικότητες για να παραβρεθούν στήν τελετή έναρξης και στούς αγώνες ,έτσι απευθύνθηκαν στην Ευα Καϊλή για να μεταφέρει σχετική πρόσκληση στην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ουδέποτε μπορούσε να διανοηθεί ότι στο μέλλον αυτό το περιστατικό θα ήταν… στοιχείο ενοχής της για ύποπτες σχέσεις με το Κατάρ. Εδώ η λογική σταματάει!

Πηγή:protothema.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: