Η Βασιλική έχει εγκεφαλική παράλυση, δεν περπάτησε ποτέ. Είναι όμως πρωταθλήτρια Ελλάδας & μας χρειάζεται όσο ποτέ

December 17, 2023

Η Βασιλική έχει εγκεφαλική παράλυση, δεν περπάτησε ποτέ. Είναι όμως πρωταθλήτρια Ελλάδας & μας χρειάζεται όσο ποτέΗ 19χρονη Βασιλική έχει εγκεφαλική παράλυση, αφού όταν η μητέρα της ήταν στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης, διαγνώστηκε με προεκλαμψία, συνεπώς χρειάστηκε να μεταφερθεί άμεσα στην αίθουσα τοκετού, καθώς τόσο εκείνη, όσο και το μωρό κινδύνευαν.

Μόλις το μωρό γεννήθηκε, διακομίσθηκε εσπευσμένα στη ΜΕΝΝ, όπου και διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση και υδροκέφαλο, με αποτέλεσμα να μην περπατήσει ποτέ, ενώ μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί σε πολυάριθμες επεμβάσεις και φέρει μόνιμα βαλβίδα παροχέτευσης εγκεφαλονωτιαίου υγρού.

Ωστόσο, ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό, έχοντας διακριθεί μάλιστα και ως Παραολυμπιονίκης.

Η 19χρονη Βασιλική είναι μαχήτρια και παλεύει καθημερινά

Πριν από δύο μήνες, η νεαρή κοπέλα κατέρρευσε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στην κλινική όπου παρακολουθείται, αφού υπήρχαν επιπλοκές με την κοιλιοπεριτοναϊκή παροχέτευση της, αλλά ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και επέστρεψε πρόσφατα στο σπίτι της.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι γονείς της νεαρής κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, ώστε να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή περίθαλψη στο παιδί τους, αλλά πλέον αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα υπέρογκα κόστη της νοσηλείας και των χειρουργείων που έγιναν και θα πρέπει να γίνει άμεση αποπληρωμή των απαιτητικών οικονομικών οφειλών που έχουν απέναντι στην κλινική.

Μαχήτρια η 19χρονη Βασιλική


Πηγή

Διαβάστε επίσης: