Τόνια Σωτηροπούλου: «Είναι ανωμαλία να μην είναι νόμιμο να μπορούν να παντρευτούν δύο άτομα του ίδιου φύλου»

February 9, 2024

Τόνια Σωτηροπούλου: «Είναι ανωμαλία να μην είναι νόμιμο να μπορούν να παντρευτούν δύο άτομα του ίδιου φύλου»


Διαφ.

H Τόνια Σωτηροπούλου έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και την τεκνοθεσία.  Πιο αναλυτικά, η γνωστή ηθοποιός μίλησε στο κανάλι της Zoe Pre στο YouTube κι αρχικά, τόνισε: «Είναι ανωμαλία να μην είναι νόμιμο να μπορούν να παντρευτούν δύο άτομα του ίδιου φύλου».

«Ποιοι σε θεσμικές θέσεις μπορούν να κρίνουν αν εγώ έχω το δικαίωμα να ζήσω με όποιον άνθρωπο θέλω και να τον παντρευτώ;» πρόσθεσε η ηθοποιός.

Στη συνέχεια, τόνισε πως δεν πιστεύει ότι κάποιος τρίτος μπορεί να κρίνει αν είναι σωστό ή όχι για δύο άτομα να παντρευτούν.

Τόνια Σωτηροπούλου: «Για εμένα, στο μυαλό μου είναι ίσο»

«Ποιο κράτος; Ποιος άνθρωπος; Ποιοι σε θεσμικές θέσεις μπορούν να κρίνουν αν εγώ έχω το δικαίωμα να ζήσω με όποιον άνθρωπο θέλω και να τον παντρευτώ; Για εμένα, στο μυαλό μου είναι ίσο», εξήγησε.

Η Τόνια Σωτηροπούλου για το «όχι» της Εκκλησίας στο εν λόγω νομοσχέδιο

«Αυτό με την εκκλησία με πλήγωσε πάρα πολύ, γιατί είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύω. Δεν πιστεύω στην εκκλησία, με την έννοια του φόβου, δεν φοβάμαι μη με τιμωρήσει ο Θεός, πιστεύω απλά ότι έτσι είναι η ζωή κι έχει και καλές και κακές στιγμές».

Επίσης, η ηθοποιός πρόσθεσε:

«Όταν ένας άνθρωπος που έχει επιλέξει να συνδεθεί επαγγελματικά και με τον Θεό και με τον κόσμο, έχοντας ένα χρίσμα του πνευματικού, δεν θα έπρεπε να προάγει το μίσος, θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα λένε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να αγαπάνε και να ερωτεύονται».

Τέλος, δήλωσε:

«Έχω φίλους που είναι ομόφυλα ζευγάρια και προσπαθούν πολλά χρόνια με έναν έννομο τρόπο να υιοθετήσουν παιδί ή να κάνουν με παρένθετη μητέρα και πραγματικά από όλους μου τους φίλους και στρέιτ ζευγάρια, δεν έχω δει κάποιον άλλο να το θέλει τόσο πολύ. Δεν μπορούμε από τη μία να μιλάμε για ισότητα και από την άλλη να λέμε ότι αυτό μας ενοχλεί».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: