Αποκαλύφθηκε 1 χρόνο μετά: “Σεισμός” με αυτά που βρέθηκαν πάνω στα ρούχα των απανθρακωμένων θυμάτων στα Τέμπη

February 10, 2024

Αποκαλύφθηκε 1 χρόνο μετά: “Σεισμός” με αυτά που βρέθηκαν πάνω στα ρούχα των απανθρακωμένων θυμάτων στα Τέμπη


Διαφ.

Άσχημες αναμνήσεις επαναφέρει η εξεταστική για το δυστύχημα στα Τέμπη με τα νεότερα ευρήματα να σοκάρουν το κοινό.

Για ύπαρξη εκρηκτικών υλών σε ρούχα και κλειδιά των απανθρακωμένων ανθρώπων στα Τέμπη κάνει λόγo μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων.

Μιλώντας στον 9.84 ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για ύπαρξη εκρηκτικών υλών σε αντικείμενα των ανθρώπων που κάηκαν στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Τί εντοπίστηκε πάνω στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

Σύμφωνα με τα ευρήματα του Γενικού Χημείου του Κράτους εντοπίστηκε ύπαρξη ξυλόλιου, τολουόλιου, προπάνιου, βουτάνιου, που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στο σημείο του δυστυχήματος κι όχι έλαιο σιλικόνης παρότι αυτό υπήρχε σε που δεν ανιχνεύτηκε , παρότι υπήρχε στους μετασχηματιστές των δύο τρένων για την ηλεκτροκίνηση τους .

Ο κ. Κωνσταντινίδης αποκάλυψε, ότι αυτό το συγκλονιστικό πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους, που παραδόθηκε στις ανακριτικές αρχές μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, απλά εντοπίστηκε από τον ίδιο στη δικογραφία πριν 4 ημέρες ως συμπληρωματικό, αφού κανείς δικαστικά δεν τους ενημέρωσε.

Αμέσως το έστειλε στον τεχνικό σύμβουλο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, ο οποίος αφού το μελέτησε, συνέταξε συνοπτική τεχνική έκθεση, την οποία και ο κ. Κωνσταντινίδης, παρέδωσε σήμερα στις ανακριτικές αρχές στη Λάρισα και ήδη την κοινοποιεί προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο Dnews η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Πληγέντων Τεμπών, είχε αποκαλύψει την ύπαρξη ξυλόλιου στα συντρίμμια των συρμών ενώ παράλληλα μίλησε για συγκάληψη του εγκλήματος αναφερόμενη στο πρόωρο μπάζωμα του τόπου του δυστυχήματος με «άνωθεν εντολή».

Συγκεκριμένα είχε αναφέρει:

«Η απροκάλυπτα παράνομη, αλλοίωση του χώρου που παρέκαμψε και τις δικαστικές αρχές, ως μια εξουσία Δικτατορίας, μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Συγκάλυψη και καταστροφή στοιχείων με σκοπό την προστασία των ενόχων.

Το τραγικό είναι ότι το μπάζωμα έγινε από την ίδια της κυβέρνηση, γεγονός μου μας κάνει να διερωτόμαστε, γιατί πρωθυπουργός και υπουργοί να προσπαθούν να προστατεύσουν τους ενόχους; Τους γνώριζαν; Η παρουσία ξυλόλιου, το οποίο χρησιμοποιείται στην νοθεία καυσίμων, και βρέθηκε σε 7 σημεία στον χώρο και η απουσία του κάποιους μήνες αργότερα, πιστοποιεί πως ξυλόλιο βρίσκονταν στα βαγόνια του εμπορικού. Άρα το μετέφερε ως παράνομο φορτίο.

Δυστυχώς, τα βίντεο για την φόρτωση και την κυκλοφορία του εμπορικού, ξεχάστηκαν να ζητηθούν από τον ανακριτή. Όταν το έπραξε, επειδή πιέστηκε από τους συγγενείς, τα σχετικά βίντεο είχαν καταστραφεί…..Επίσης, υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στο δελτίο αποστολής των μεταφερόμενων εμπορευμάτων και σε αυτά που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος. Την σύνδεση οφείλει να την κάνει ο ανακριτής. Το δουλεύει ακόμα…».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: