«Σαρώνει» η χώρα μας: Ξανά πρώτος ο Μίλτος Τεντόγλου στο Παρίσι – Ρεκόρ επίδοσης για τον Εμμανουήλ Καραλή

February 11, 2024

«Σαρώνει» η χώρα μας: Ξανά πρώτος ο Μίλτος Τεντόγλου στο Παρίσι – Ρεκόρ επίδοσης για τον Εμμανουήλ Καραλή


Διαφ.

Την πρώτη θέση, με άλμα στα 8,06, πήρε στο άλμα εις μήκος στο διεθνές μίτινγκ του Παρισιού ο Μίλτος Τεντόγλου. Το κοινό του Παρισιού επεφύλασσε μαγική ατμόσφαιρα στους αθλητές και τις αθλήτριες στέλνοντας μήνυμα ότι οι Γάλλοι είναι πανέτοιμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στίβος: Πρώτος με άλμα στα 8,06 ο Μίλτος Τεντόγλου στο Παρίσι

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, στον δεύτερο δυνατό αγώνα της σεζόν, δεν δυσκολεύτηκε να πάρει μια ακόμη πρωτιά. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα με άλμα στα 7,77 μ., συνέχισε με τα 8,06 μ. που του έδωσαν τη νίκη, ακολούθησε ένα στα 7,91 μ. και στην συνέχεια είχε δύο άλματα στα 7,85 μ. με το πάτημα του να είναι αρκετά πίσω από τη βαλβίδα.

Στο έκτο και τελευταίο άλμα ο κορυφαίος άλτης «έγραψε» 8,01 μέτρα. Ο 26χρονος Παγκόσμιος πρωταθλητής έχει καλύτερη φετινή επίδοση στα 8,09 μ., την οποία είχε σημειώσει στο μίτινγκ της Οστράβα στις 30 Ιανουαρίου. Η αγωνιστική συνέχεια θα δοθεί για τον Τεντόγλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Φετινό ρεκόρ για τον Καραλή στο Παρίσι

Στον πέμπτο του φετινό αγώνα ο Εμμανουήλ Καραλής έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και ότι αρχίζει να βρίσκει ρυθμό.

Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης στο μίτινγκ του Παρισιού σημείωσε την καλύτερη φετινή του επίδοση ξεπερνώντας τα 5,60 μέτρα.

Ο 24χρονος άλτης του επί κοντώ ξεκίνησε τον αγώνα του από τα 5,35 μ. τα οποία ξεπέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια και στη συνέχεια υπερέβη με την πρώτη τα 5,50 μ. και 5,60 μέτρα. Όταν ο πήχης ανέβηκε στα 5,70 μ. είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Την πρώτη θέση στο μίτινγκ της γαλλικής πρωτεύουσας πήρε ο Αμερικανός Γιάκομπ Γούτεν με 5,70 μ., ύψος που πέρασαν ακόμη οι Γάλλοι Ρόμπιν Εμίγ και Άντονι Αμιράτι.

Επόμενος αγώνας για τον Καραλή είναι προγραμματισμένος για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο ΣΕΦ.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: