Αντώνης Κανάκης: Έχασε το δικαστήριο με τον ΣΚΑΪ – Αυτό είναι το ασύλληπτο ποσό που πρέπει να πληρώσει

February 15, 2024

Αντώνης Κανάκης: Έχασε το δικαστήριο με τον ΣΚΑΪ – Αυτό είναι το ασύλληπτο ποσό που πρέπει να πληρώσει


Διαφ.

Νόμιμη έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας την καταγγελία της σύμβασης του ΣΚΑΪ με τον Αντώνη Κανάκη και την εταιρεία TONY PRODUCTIONS, η οποία έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2020.

Παρά την άμεση αντίδραση Κανάκη και TONY PRODUCTIONS, οι οποίοι μετά την καταγγελία της σύμβασης του ΣΚΑΪ προσέφυγαν στα Δικαστήρια ζητώντας με αγωγή τους να να αναγνωριστεί η ακυρότητα ταυτής, εντέλει ο τηλεοπτικός σταθμός του Φαλήρου δικαιώθηκε, όντας πλέον σε θέση να διεκδικήσει από τον παρουσιαστή το ποσό των 250.000€, με τον παρουσιαστή να καλείται να πληρώσει και το ποσό των 15.298€ για τα δικαστικά έξοδα.

Το χρονικό της αντιδικίας Κανάκη – ΣΚΑΪ

Όλα ξεκίνησαν το 2020 όταν ο Αντώνης Κανάκης κατηγόρησε τον ΣΚΑΪ για μη τήρηση των συμβατικών τους υποχρεώσεων, με τον ίδιο μάλιστα να στέλνει και επίσημη ανακοίνωση στα Μέσα, εξοργίζοντας τον σταθμό ο οποίος επέμενε ότι είχε τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του, περιμένοντας παράλληλα να παραδοθούν εκπομπές «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο», κάτι που όμως δεν συνέβη ποτέ.

Έτσι, ο σταθμός προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης, ενώ ο Κανάκης και η εταιρεία του προσέφυγαν με τη σειρά τους στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την ακύρωση της καταγγελίας της σύμβασης αλλά και χρηματική αποζημίωση ύψους 2.232.927€ (στην εταιρεία του Κανάκη) και 250.000€ (στον παρουσιαστή προσωπικά).

Με την υπ’ αριθ. 137/2024 απόφασή του, το Δικαστήριο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των εναγόντων ως «ουσία αβάσιμους», κρίνοντας νόμιμη την καταγγελία της σύμβασης, δεχόμενο ότι τόσο ο Κανάκης, όσο και η TONY PRODUCTIONS παραβίασαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις καθώς αρνήθηκαν να παράξουν και να μεταδώσουν εκπομπές.

Σημειώνεται, πάντως, ότι βέβαιο θεωρείται το γεγονός πως η πλευρά Κανάκη θα ασκήσει έφεση.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: