«Στη χώρα μας κοστολόγησαν τη ζωή όσο ένα εισιτήριο του τρένου»: Συγκλόνισε η Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο

February 15, 2024

«Στη χώρα μας κοστολόγησαν τη ζωή όσο ένα εισιτήριο του τρένου»: Συγκλόνισε η Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο


Διαφ.

Η μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης, Μαρία Καρυστιανού, λύγισε στο Ευρωκοινοβούλιο οταν μίλησε για την κόρη της και για την τραγωδία των Τεμπών.

Για ακόμα μία φορά συγκλόνισε η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 19χρονης Μάρθας που σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μιλώντας σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στην αρχή της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 57 θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ενώ έγινε αναφορά και στο καταδικαστικό ψήφισμα για το Κράτος Δικαίου. Η κα Μαρία Καρυστιανού, απηύθυνε ερώτηση προς τους ευρωβουλευτές για το αν θα τολμούσαν να μπουν σε τρένο στην Ελλάδα, υπενθυμίζοντας τα όσα έλεγαν οι υπουργοί της κυβέρνησης πριν, αλλά και μετά την τραγωδία για τον σιδηρόδρομο.

«Στη χώρα σας θα τολμούσε κανείς να βάλει τιμή στην ανθρώπινη ζωή; Σε εμάς την κοστολόγησαν, όσο ένα εισιτήριο του τρένου. Τα παιδιά μας δεν ήθελαν να πεθάνουν, ήθελαν να ζήσουν, να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. δεν ήταν αυτή η μοίρα τους, ούτε ήταν ’θυσία’ όπως χαρακτηρίστηκαν. Ανθρωποθυσίες δε συμβαίνουν το 2024. Θα έδινα τα πάντα για να μην ήμουν εδώ να σας μιλάω», είπε η κα Καρυστιάνου στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Αριστερά (The Left) / GUE NGL.

«Μείναμε άναυδοι όταν η εισαγγελεας του ΑΠ μας συμβούλεψε να μην ασχολούμαστε με το γεγονός, αλλά να κοιτάξουμε την ζωή που μας απομένει να την περασουμε με ηρεμία και γαλήνη με την βοήθεια της εκκλησίας» συνέχισε.

Αναφερόμενη στις χθεσινές δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή κατά την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, η κα Καρυστιανού, δήλωσε πως «κατέθεσε αθώος σε ένα έγκλημα που όλα τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο. Ο πρώην υπουργός γνωρίζει καλά ότι βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον. Τόλμησε να αναφερθεί σε εμάς, λέγοντας ότι ο πόνος μας θα έπρεπε να είναι βουβός, ώστε να ακούγεται μόνο η δική του φωνή. Κ. Καραμανλή, ακούγοντας σας, σκέφτηκα τι λυπηρό οι νομοθέτες δεν μερίμνησαν για ανθρώπους σαν εσάς δεν μπόρεσαν να φανταστούν το μέγεθος της αναξιοπρέπειας για ανθρώπους σαν κι εσάς. Πλέον είστε μια μειοψηφία, εσείς και οι υποστηρικτές σας. Η κοινωνία οραματίζεται τη δικαιοσύνη και την ταφή όσων εκπροσωπείτε».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: