Όλοι χειροκροτούν τον Κώστα Φαλελάκη: Με λίγες συγκινητικές λέξεις είπε για τα ομόφυλα ζευγάρια όσα έπρεπε να ειπωθούν

February 19, 2024

Όλοι χειροκροτούν τον Κώστα Φαλελάκη: Με λίγες συγκινητικές λέξεις είπε για τα ομόφυλα ζευγάρια όσα έπρεπε να ειπωθούν


Διαφ.

Στο πλαίσιο της εκπομπής «Ακόμα δεν είδες τίποτα», φιλοξενήθηκε ο Κώστας Φαλελάκης, ο οποίος σχολίασε τον νόμο περί γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Εξέφρασε την άποψή του, επισημαίνοντας ότι αισθάνθηκε για πρώτη φορά πλήρης πολίτης αυτής της χώρας. 

Κώστας Φαλελάκης: Τα όσα ανέφερε

Αρχικά ο Κώστας Φαλελάκης, τόνισε πως: «Πρώτη φορά αισθάνθηκα πολίτης αυτής της χώρας. Η χώρα αυτή μέχρι τώρα με αγνοούσε. Ξέρετε όλοι την περιπέτεια που έζησα, δεν μπορούσα να πάρω το σώμα του συντρόφου μου γιατί δεν ήμουν τίποτα γι’ αυτόν. Είναι μια μέρα χαράς γιατί το αόρατο έγινε ορατό, η πολιτεία υπερασπίστηκε το ανυπεράσπιστο».

Συνέχισε λέγοντας: «Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του, κανέναν δεν ενδιαφέρει. Αυτό σημαίνει, σαν νοοτροπία, μη φαίνεσαι, μην υπάρχεις, είσαι εκεί, ποντικός στην κοινωνία, και τώρα δεν είμαστε. Τώρα θα βγαίνουμε έξω και θα είμαστε ισότιμοι. Οι θεσμοί και οι νόμοι βοηθούν τους ανθρώπους να έχουνε την υπερηφάνεια που τους έχει στερηθεί και η γιορτή του Pride αυτόν τον σκοπό έχει, να αποκαταστήσει την υπερηφάνεια που λείπει.»

«Η πολιτική οφείλει να αφουγκράζεται την κοινωνία και να την πηγαίνει μπροστά, μπορεί να χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να συμφιλιωθεί η κοινωνία με αυτό αλλά ο οξυδερκής πολιτικός το προβλέπει αυτό, δίνει τον νόμο, πατάει πάνω σε αυτό ο άλλος, φαίνεται, υπάρχει, διεκδικεί και κανείς δεν μπορεί να του το αρνηθεί», συμπλήρωσε ο Κώστας Φαλελάκης.

Σε ερώτηση για τον Μηνά Χατζησάββα, ο Κώστας Φαλελάκης απάντησε: «Αν ζούσε σήμερα, θα χαιρόταν πολύ και θα παντρευόμασταν βεβαίως αμέσως. Θα είχαμε ήδη κάνει σύμφωνο συμβίωσης, αλλά δεν προλάβαμε, ψηφίστηκε 23 μέρες μετά το θάνατό του. Και θα ήμασταν κι εμείς ισότιμο ζευγάρι, μέσα στα υπόλοιπα ζευγάρια της ελληνικής κοινωνίας. Δεν είναι ωραίο;».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: