Αδιανόητη ασέβεια: Έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών από το Σύνταγμα και γέμισαν oργή όλους τους Έλληνες

February 28, 2024

Αδιανόητη ασέβεια: Έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών από το Σύνταγμα και γέμισαν oργή όλους τους Έλληνες


Διαφ.

Τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών, που γράφτηκαν στον Άγνωστο Στρατιώτη, στο Σύνταγμα, με κόκκινη μπογιά, σβήστηκαν από τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων, χθες, Τετάρτη, το βράδυ.

Ειδικότερα, μετά το συλλαλητήριο, στο κέντρο της Αθήνας, πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα και έγραψε με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Δύο φοιτήτριες με κόκκινη μπογιά έγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων, ενώ στο σημείο είχαν τοποθετήσει και πανό που έγραφε: «Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί-Η οργή μας θα σας πνίξει».

Όμως, αργά το βράδυ, τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, που έκαναν εργασίες καθαρισμού, έσβησαν τα ονόματα, με αποτέλεσμα να προκληθούν έντονες αντιδράσεις στο διαδίκτυο.

Δεν ρώτησαν τα συνεργεία για να σβήσουν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών

Η Ρωξάνη Μπέη, αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, μιλώντας στο MEGA, υπογράμμισε «ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά τα συνεργεία καθαρισμού μετά από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο. Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και εγώ ήμουν στην πορεία και αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο. Εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν να «σβησο0υμε ή να μην σβήσουμε». Οι εργαζόμενοι πήγε στο σημείο στις 11.30 το βράδυ, την ώρα που πάει συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά σας εξηγώ την συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία. Πηγαίνουν πάντα μετά από πορείες, δεν πήγαν ειδικώς».

Σβήστηκαν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών από το Σύνταγμα


Πηγή

Διαβάστε επίσης: