Στα «κάγκελα» όλοι οι Έλληνες: Αυτές είναι οι σειρές που ρίχνουν οριστικά αυλαία αν και «σαρώνουν» σε τηλεθέαση

March 2, 2024

Στα «κάγκελα» όλοι οι Έλληνες: Αυτές είναι οι σειρές που ρίχνουν οριστικά αυλαία αν και «σαρώνουν» σε τηλεθέαση


Διαφ.

Σε ολική ανανέωση οδηγείται ο ALPHA την επόμενη σεζόν όσον αφορά την prίme tίme, καθώς αρκετές από τις σειρές μυθοπλασίας που μεταδίδει πλησιάζουν στην οριστική αυλαία. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τίτλους τέλους αναμένεται να ρίξει τον Ιούνιο ο «Παράδεισος των κυριών», που κάλυψε επί δύο σεζόν το slot των 20:00, ενώ σε φινάλε οδεύει και το «Προξενιό της Ιουλίας», που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη.

Την ίδια στιγμή, επανεξετάζεται πλέον το σενάριο για «Σασμό 4», καθώς η πτώση των ποσοστών του στο β’ μισό της σεζόν και ο όρος του ΕΚΟΜΕ που αφήνει εκτός επιδότησης όσες σειρές ξεπερνούν τις δύο σεζόν οδηγούν τον «Σασμό» στον οριστικό του επίλογο.

Με δεδομένο το φινάλε για το «Προξενιό της Ιουλίας», που βασίζεται σε βιβλίο, καθώς και για τον «Παράδεισο των κυριών», που ολοκληρώνει τον κύκλο του στη ζώνη των 20:00, ο Alpha ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει και τη μακροβιότερη επιτυχία του, το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα».

Το κανάλι ξεκίνησε συζητήσεις για συνέχιση της «Μουρμούρας» για 12η σεζόν, οι οποίες οδήγησαν σε αδιέξοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον επόμενο κύκλο, η παραγωγή της σειράς ζήτησε από τους ηθοποιούς μεγάλη μείωση των αμοιβών τους, πρόταση η οποία απερρίφθη. Ο Alpha καλείται να «χτίσει» εκ νέου την prime time του, ξεκινώντας από το μηδέν και αναζητώντας νέες συνταγές επιτυχίας. Την ίδια στιγμή, σημαντική ανανέωση αναμένεται να έχει και ο ΑΝΤ1, που διατηρεί, ωστόσο, ως δυνατό χαρτί τη συνέχεια της «Μάγισσας».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Reallife, οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία παραγωγής είναι κοντά στο να κλείσουν θετικά, ώστε να ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους μήνες γυρίσματα για τη «Μάγισσα 2». Αντιθέτως, πιο πιθανή είναι η ολοκλήρωση της σειράς «Παγιδευμένοι». Το κανάλι εξέτασε το ενδεχόμενο τρίτου κύκλου, κάτι, όμως, που δεν φαίνεται να προχωρά, προσκρούοντας στην πρόθεση αποχώρησης βασικών του συντελεστών.

Σε οριστικό φινάλε οδεύει και η σειρά «Ο πρώτος από εμάς», καθώς και ο «Ερωτας φυγάς», που θα κατεβάσει αυλαία τον Ιούνιο. Με σύνθημα το «όλα αλλιώς» φέρεται να προχωρά και η ΕΡΤ, όπου ολοκληρώνονται φέτος το «Κάνε ότι κοιμάσαι» και η κωμική σειρά «Στα σύρματα». Σε συζητήσεις ανανέωσης βρίσκεται η καθημερινή σειρά «Ηλέκτρα», για την οποία κατατέθηκε στη δημόσια τηλεόραση η βασική ιστορία για τον β’ κύκλο και αναμένεται η τελική απόφαση.

Πρόταση για συνέχιση της σειράς κατέθεσε στην ΕΡΤ και η παραγωγή της «Παραλίας», κάτι που εξετάζεται, αν και με μικρότερες πιθανότητες να επιτευχθεί. Τέλος, από το Mega ολοκληρώνεται φέτος το «Ναυάγιο», ενώ το Star αποχαιρετά τον Ιούνιο τη σειρά «Στα σύνορα».

Πηγή Real


Πηγή

Διαβάστε επίσης: