Τραγικό, ήταν 3 μηνών έγκυος: Νεκρή στα 38 της η Μαρία, είχε σωθεί 10 ημερών από το σεισμό της Καλαμάτας το ’86

April 13, 2024

Τραγικό, ήταν 3 μηνών έγκυος: Νεκρή στα 38 της η Μαρία, είχε σωθεί 10 ημερών από το σεισμό της Καλαμάτας το ’86


Διαφ.

Μαρία Αθανασοπούλου: Ήταν μόλις δέκα ημερών όταν έγινε ο μεγάλος σεισμός στην Καλαμάτα στις 13 Σεπτεμβρίου 1986.

Η Μαρία Αθανασοπούλου, ζωντανή, ανασύρθηκε μετά από 26 ώρες από τα ερείπια του σπιτιού της, που είχε καταστραφεί. Τώρα, στα 38 της χρόνια, πέθανε ξαφνικά, ενώ ήταν τριών μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Η τραγική της απώλεια προκάλεσε πένθος στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με το Star, βρισκόταν με το παιδί της στο σπίτι της όταν υπέστη βαρύ επιληπτικό επεισόδιο με ακαμψία, αλλά δεν κατάφερε να αναρρώσει ποτέ.

Μια ζωή γεμάτη με προβλήματα υγείας

Η Μαρία Αθανασοπούλου έγινε γνωστή σε ολόκληρη τη χώρα το 1986, μετά από τον σεισμό μεγέθους 6 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή της Καλαμάτας. Οι διασώστες την εντόπισαν αναίσθητη, με μεγάλο τραύμα στον αυχένα από σίδερο. Παρόλο που επέζησε, όλη της τη ζωή αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Ήμουν στην κούνια μου. Αυτό που με έσωσε ήταν το σίδερο από την κουνουπιέρα, το οποίο, όμως, μπήκε στον αυχένα μου. Με είχαν για νεκρή, οι γονείς μου το έμαθαν από τις ειδήσεις ότι είμαι ζωντανή», είχε πει στο Star και την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη το 2023, λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού.

Ο πατέρας – στύριγμα

Ο πατέρας της, που ήταν στο πλευρό της όλα αυτά τα χρόνια, αναφέρει ότι η Μαρία υπέφερε από αφόρητους πόνους και έπασχε από επιληψία. Εκτός αυτού, υποστηρίζει ότι, αν και επέζησε από τον σεισμό, η έλλειψη οξυγόνου, νερού και τροφής για πολλές ώρες της προκάλεσε σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Έμεινε 26 ώρες στα συντρίμμια, είχε μια βαθιά ουλή στον αυχένα που της άφησε προβλήματα, δεν αναπτύχθηκε ποτέ σωστά», δήλωσε ο πατέρας της μετά τον θάνατό της.

«Οι γιατροί δεν κατάλαβαν ποτέ τι είχε. Είχε συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας, όμως δεν έπασχε από τη νόσο. Έπαιρνε πολλά φάρμακα, είχε αφόρητους πόνους στο κεφάλι, αστάθεια και επιληψία», ανέφερε.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: