Κανένα Πάσχα… ξεχάστε το σούβλισμα: Απαισιόδοξος για τον καιρό ο Μαρουσάκης, κύμα κακοκαιρίας με βροχές την Κυριακή

April 22, 2024

Κανένα Πάσχα… ξεχάστε το σούβλισμα: Απαισιόδοξος για τον καιρό ο Μαρουσάκης, κύμα κακοκαιρίας με βροχές την Κυριακή


Διαφ.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είναι απαισιόδοξος για τον καιρό που θα κάνει το Πάσχα, λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Η απαισιοδοξία του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό το Πάσχα

Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος του OPEN υπογράμμισε ότι οι καιρικές συνθήκες τη Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι άστατες, ενώ δεν αποκλείεται το Μεγάλο Σάββατο και τη Κυριακή να δούμε ένα κύμα κακοκαιρίας με βροχές, ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό να πέσει και η θερμοκρασία στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Μπόρες το μεσημέρι του Πάσχα προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Τέλος, ο μετεωρολόγος επεσήμανε ότι, μεταξύ 12:00 με 14:00, την Κυριακή του Πάσχα, φαίνονται οι μπόρες, ιδιαίτερα σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

«Επειδή δεν είχαμε κρύο χειμώνα…»: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για το πως θα είναι το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε τις προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες και είχε πολλά να αναλύσει, εκτός από το γεγονός ότι αυτή την περίοδο βιώνουμε μια… μικρή περίοδο καλοκαιριού.

Ο μετεωρολόγος του Open, σε μια ανάρτηση που έκανε, περιγράφει τις συνθήκες αυτές ως όχι και τόσο ασυνήθιστες, καθώς αναφέρει: «και στο παρελθόν έχουμε αντιμετωπίσει αντίστοιχες καταστάσεις, μη φυσιολογικό όμως σαφώς και είναι πόσο μάλλον όταν αποτελεί και συνέχεια μιας διαρκούς μη φυσιολογικής κατάστασης που ζούμε καιρικά εδώ και αρκετούς μήνες».

Ενώ συνεχίζει τονίζοντας: ««Τι να πρώτο – θυμηθούμε τα πασχούγεννα, τους εκατοντάδες τόνους νερού με το καλημέρα του Φθινοπώρου, τις κατά μέσο όρο πάνω από τα φυσιολογικά μέγιστες θερμοκρασίες εδώ και αρκετούς συνεχόμενους μήνες, τη με διάρκεια ξηρασία σε πολλές περιοχές….».

Ωστόσο, από την Τετάρτη (3/4), αναμένεται να παρουσιαστεί μια σταθεροποίηση των καιρικών συνθηκών, με την κατάσταση να επανέρχεται σε συνήθη επίπεδα για την εποχή.

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Τα ενδεχόμενα ενός καυτού καλοκαιριού

Ταυτόχρονα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης διαβεβαίωσε όσους ανησυχούσαν για την πιθανότητα “καυτών καλοκαιριών” λόγω του… ήπιου φετινού χειμώνα. Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του: «Μην συνεπαίρνουν οι ακρότητες του καιρού και φτιάχνουμε σενάρια για καυτά καλοκαίρια και πύρινες κολάσεις, αξίζει να επισημάνουμε ότι η πορεία του χειμώνα ή του φθινοπώρου κτλ δεν συνδέονται με την πορεία των εποχών που θα ακολουθήσουν. Δηλαδή ήπιος χειμώνας δε σημαίνει βαρύ καλοκαίρι ή το αντίστροφο. Τουλάχιστον επιστημονικά δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν σε κάτι τέτοιο».

Ενώ προσθέτει: «Να θυμίσουμε τον βαρύ Μάρτιο του 1987 και τους φονικούς καύσωνες που ακολούθησαν. Άρα γιατί ο ανύπαρκτος φέτος χειμώνας να αποτελεί στοιχείο για κάποιους ότι έρχεται βαρύ καλοκαίρι; Και αυτό ως απάντηση στον ισχυρισμό κάποιων που λένε από τον χειμώνα που βιώσαμε φέτος καταλαβαίνουμε πόσο βαρύ θα είναι το φετινό καλοκαίρι».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: