Νικόλαος – Τατιάνα Μπλάτνικ: Η γνωριμία, ο γάμος στις Σπέτσες, η διάσταση, το 3ο πρόσωπο και η “κρυφή ζωή” τους

April 23, 2024

Νικόλαος – Τατιάνα Μπλάτνικ: Η γνωριμία, ο γάμος στις Σπέτσες, η διάσταση, το 3ο πρόσωπο και η “κρυφή ζωή” τους


Διαφ.

Νικόλαος Γλύξμπουργκ και Τατιάνα Μπλάτνικ αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους και να πάρουν διαζύγιο, μετά από 14 χρόνια γάμου, με την είδηση του χωρισμού να πέφτει σαν “βόμβα”, την περασμένη Παρασκευή.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσαν: “Ο Πρίγκιπας Νικόλαος και η Πριγκίπισσα Τατιάνα, μετά από δεκατέσσερα χρόνια κοινής ζωής, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη λύση του γάμου τους. Και οι δύο εκφράζουν την δυσκολία της απόφασης αυτής, τη βαθιά εκτίμηση και σεβασμό που τρέφουν ο ένας για τον άλλο, αλλά και την αγάπη με την όποια πορεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Οι ίδιες αξίες σεβασμού και κατανόησης θα αποτελέσουν και τη βάση της σχέσης τους στο μέλλον, μια σχέση βαθιάς και ειλικρινούς φιλίας. Θα συνεχίσουν να ζουν και να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, τον τόπο που και οι δύο αισθάνονται σπίτι τους…”.

Τους τελευταίους μήνες, οι κοινές εμφανίσεις του ζευγαριού ήταν ελάχιστες, με την Τατιάνα να ταξιδεύει ολοένα και συχνότερα στο εξωτερικό μόνη της ή με τους συνεργάτες της στο Breathe Hellas.

Στην Ελλάδα, η τελευταία κοινή εμφάνιση ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο Ηρώδειο, ενώ εμφανίστηκαν για τελευταία φορά μαζί στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, στο Γουίνδσορ, στα τέλη Φεβρουαρίου, όπου ήταν πιασμένοι αγκαζέ, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Τρίτο πρόσωπο στη σχέση Νικολάου Γλύξμπουργκ και Τατιάνας Μπλάτνικ

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Απογευματινή”, πηγές εκ των έσω, κάνουν λόγο για τρίτο πρόσωπο από την πλευρά του Νικολάου, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά “Πρόκειται για μία γυναίκα που γνώρισε από κοινούς γνωστούς, με την οποία συνδέονται σοβαρά”.

Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί η εν λόγω πληροφορία, ενώ άγνωστο είναι πόσο καιρό πριν την επίσημη ανακοίνωση, είχε χωρίσει το ζευγάρι.

Σενάρια περί χωρισμού του ζεύγους είχαν κυκλοφορήσει και το 2019, αλλά τότε διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Όμως, αυτή τη φορά, ο χωρισμός του ζεύγους είναι επίσημος και οριστικός, αφού σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της οικογένειας, δεν υπάρχουν περιθώρια επανασύνδεσης.

Νικόλαος Γλύξμπουργκ και Τατιάνα Μπλάτνικ ήταν σε διάσταση εδώ και 1,5 χρόνο

Η εκπομπή “Super Κατερίνα” και η Χρίσλα Γεωργακοπούλου, χθες, Δευτέρα, επεσήμανε ότι το ζευγάρι ζούσε σε διάσταση 1,5 χρόνο πριν το διαζύγιο και μάλιστα εξήγησε την ύπαρξη τρίτου προσώπου στη ζωή και των δύο.

Παράλληλα, σημείωσε πως τόσο ο Νικόλαος, όσο και η Τατιάνα, έχουν ήδη προχωρήσει στη ζωή τους. Μάλιστα, η Τατιάνα, το διάστημα που ήταν σε διάσταση, είχε ήδη νέο δεσμό, με έναν επιχειρηματία και αναγνωρίσιμο πρόσωπο σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά αυτή η σχέση δεν προχώρησε.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στις χιονισμένες πίστες του Γκσάαντ, το 2003.

Εκείνος ήταν ήδη γνωστός στα βασιλικά σαλόνια της Ευρώπης και εκείνη μόλις είχε μετακομίσει στην Ελβετία και έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στο πλευρό της σχεδιάστριας Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ.

Η συγκατοίκηση ήρθε ένα χρόνο αργότερα, σε ένα υπερπολυτελές διαμέρισμα του Λονδίνου, ενώ η πρόταση γάμου ήρθε πέντε χρόνια μετά, στις διακοπές του ζευγαριού, τα Χριστούγεννα του 2009, στο Πόρτο Χέλι.

Ο λαμπερός γάμος έγινε τον Αύγουστο του 2010, στις Σπέτσες, όπου η νύφη κατέφτασε στην εκκλησία με άμαξα και λευκά άλογα, όπως επιτάσσει η παράδοση των Σπετσών.

Στους 370 καλεσμένους έδωσαν το “παρών” και μερικά από τα πιο γνωστά μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

Κανείς δε περίμενε να χωρίσουν: Ο Βασιλικός γάμος Νικόλαου – Τατιάνας & η τελευταία όλο χαρά εμφάνιση τους

Η ανακοίνωση ότι ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ και η Τατιάνα Μπλάτνικ, μετά από 14 χρόνια γάμου, αποφάσισαν οριστικά να χωρίσουν, προκάλεσε έκπληξη σαν «βόμβα».

Μέσω μίας σύντομης ανακοίνωσης από την επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής βασιλικής οικογένειας γνωστοποιήθηκαν στο ευρύ κοινό τα νέα.

Νικόλαος

«Ο Πρίγκιπας Νικόλαος και η Πριγκίπισσα Τατιάνα μετά από δεκατέσσερα χρόνια κοινής ζωής αποφάσισαν να προχωρήσουν στη λύση του γάμου τους. Και οι δύο εκφράζουν την δυσκολία της απόφασης αυτής, τη βαθιά εκτίμηση και σεβασμό που τρέφουν ο ένας για τον άλλο, αλλά και την αγάπη με την όποια πορεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Οι ίδιες αξίες σεβασμού και κατανόησης θα αποτελέσουν και τη βάση της σχέσης τους στο μέλλον, μια σχέση βαθιάς και ειλικρινούς φιλίας. Θα συνεχίσουν να ζουν και να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, τον τόπο που και οι δύο αισθάνονται σπίτι τους. Η Οικογένεια θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους. Ευχαριστούμε πολύ για τον σεβασμό και τη διακριτικότητά σας» αναφέρει χαρακτητιστικά η σχετική ανακοίνωση.

Η σχέση του ζευγαριού:

Η γνωριμία τους χρονολογείται το 2001 στο Γκστάαντ της Ελβετίας. Από την πρώτη στιγμή αισθάνθηκαν μια αμοιβαία αλληλοσυμπάθεια και βρήκαν το άλλο τους μισό. Η ερωτική τους σχέση αναπτύχθηκε ταχύτατα και στα επόμενα έτη, η Τατιάνα Μπλάτνικ συνόδευε συχνά τον Νικόλαο σε δημόσιες εκδηλώσεις του, ενισχύοντας την εικόνα ενός ισχυρού έρωτα.

Νικόλαος

«Ναι, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, αλλά υπήρξε μια μακρά περίοδος φλερτ. Ήταν πάρα πολύ ευγενικός μαζί μου. Με προσέγγισε με πολύ ρομαντικό τρόπο. Τότε ήμουν ακόμα στην Ουάσιγκτον. Ο Νικόλαος ζούσε στο Λονδίνο. Στέλναμε επιστολές ο ένας στον άλλον. Μάλλον δεν είχαμε εξοικειωθεί ακόμη με τα e-mail» είχε αποκαλύψει η Τατιάνα Μπλάτνικ σε συνέντευξή της για τη γνωριμία τους.

Ο γάμος στις Σπέτσες

Η επισημοποίηση του αρραβώνα τους δόθηκε στη δημοσιότητα στις 8 Δεκεμβρίου 2009 μέσω του γραφείου του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου στο Λονδίνο, ενώ ένα χρόνο αργότερα, στις 25 Αυγούστου του 2010, πραγματοποιήθηκε η τελετή του γάμου τους σε μία μαγευτική τοποθεσία στις Σπέτσες.

Νικόλαος

Ο λαμπερός γάμος είχε την τιμή να λάβει χώρα στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στις Σπέτσες. Σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρευρέθηκαν εκεί για να μοιραστούν αυτήν την μοναδική στιγμή μαζί με το ευτυχισμένο ζευγάρι.

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν με πολύ νωρίς, καθώς ο Νικόλαος έφτασε στο εκκλησάκι λίγα λεπτά μετά τις 19:30, ενώ λίγο αργότερα έφτασε και η Τατιάνα Μπλατνικ, συνοδευόμενη από τον πατέρα της, μέσα σε μια άμαξα που ήταν στολισμένη με λουλούδια. Τα χαρούμενα πρόσωπα τόσο του Νικόλαου όσο και της Τατιάνας Μπλατνικ αντήλλαζαν λάμψη ευτυχίας, και όλοι παρευρισκόμενοι είχαν την πεποίθηση πως πρόκειται για έναν γάμο που θα διαρκούσε αιώνια.

Νικόλαος

Η μετακόμιση στην Ελλάδα

Στη διάρκεια των επόμενων ετών, οι δύο τους πραγματοποιούσαν συχνά ταξίδια στην Ελλάδα, μέχρι που το 2013 αποφάσισαν να κατοικήσουν μόνιμα στη χώρα μας.

«Μετακομίσαμε με τον Νικόλα στην Ελλάδα πριν από δυο χρόνια, που είχε ξεκινήσει η κρίση. Την ώρα λοιπόν, που πολλοί ήθελαν να φύγουν από την Ελλάδα, εμείς εγκατασταθήκαμε εδώ. Ο Νικόλας είχε ως όνειρό του να ζήσει στην Ελλάδα» είχε πει η Τατιάνα Μπλάτνικ σε συνέντευξη της το 2015.

Με την πάροδο του χρόνου, οι δυο τους εμφάνιζαν αυξανόμενη αγάπη. Συχνές εξορμήσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και οι τρυφερές δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσίαζαν την εικόνα ενός ζευγαριού που θα παρέμενε ενωμένο για πολλά χρόνια.

Νικόλαος

Όταν ο πρώην βασιλιάς Κωνσταντίνος απεβίωσε, η Τατιάνα Μπλάτνικ ήταν εκεί για τον Νικόλαο σαν ένας ασφαλής λιμένας. Σε μια δήλωσή του πριν από λίγους μήνες, ανέφερε πως η παρουσία της εκείνης τον έκανε να ανακαλύψει νέα βάθη και να εμβαθύνει στο πάθος του για τη ζωή.

Ο διάδοχος

Μέσα σε αυτήν την περίοδο των 14 ετών γάμου, δεν ήταν δυνατόν να αποκτήσουν παιδί, αυτό ίσως να έπαιξε κάποιον ρόλο στην απόφασή τους να διαλύσουν τον γάμο τους.

Η ανακοίνωση του διαζυγίου τους μπορεί να φάνηκε σαν κεραυνός εν αιθρία, αλλά οι προβληματισμοί στη σχέση τους είχαν εμφανιστεί εδώ και καιρό. Έχοντας κάνει πολλές προσπάθειες για να διατηρήσουν τη σχέση τους αβλαβή, τελικά αναγκάστηκαν να αποδεχτούν την αναπόφευκτη κατάληξη.

Νικόλαος

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, εδώ και καιρό, η Τατιάνα Μπλάτνικ είχε μετακομίσει σε άλλο σπίτι στο Κολωνάκι.

Η τελευταία κοινή εμφάνιση:

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2023, ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ και η Τατιάνα Μπλάτνικ παραβρέθηκαν μαζί στο Ηρώδειο για να παρακολουθήσουν τη συναυλία του Γιώργου Χατζηνάσιου και του Στέφανου Κορκολή. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι δυο τους φωτογραφήθηκαν μαζί, εκπέμποντας χαρά και ευτυχία με τα χαμόγελά τους!

ΝικόλαοςΝικόλαος

Η αγάπη της Μπλάτνικ για την Ελλάδα

«Απολαμβάνω τα απλά πράγματα στην Ελλάδα, όπως το να πάω στο μανάβικο το οποίο αγαπώ γιατί μαγειρεύω. Μού πήρε πολύ καιρό να συνηθίσω να τρώω αργά βραδινό στην Ελλάδα, αλλά τώρα έχω προσαρμοστεί στα περισσότερα πράγματα. Μαγειρεύω, καθαρίζω, ξεφλουδίζω καρότα και πατάτες, βγάζω βόλτα το σκύλο, περπατάω στη φύση, μεριμνώ για τα υδραυλικά που δεν δουλεύουν…όπως όλοι! Εάν θεωρούσα ότι είμαι όμορφη, ευκατάστατη, πριγκίπισσα και ότι όλα είναι τέλεια, δεν θα καθόμουν εδώ να συζητάω για όλα αυτά τα θέματα.

Θέλω να δείξω στον κόσμο ότι είναι μια χαρά το να μην είναι κάνεις τέλειος. Την πρώτη φορά που είδα την Ελλάδα, ήταν μέσα από τα ματιά του συζύγου μου. Τη ζήλεψα την Ελλάδα, γιατί ο Νικόλαος ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί της και ήταν σαν την «άλλη» γυναίκα μέσα στο σπίτι. Όταν μετακόμισα πλέον, αφέθηκα και δημιούργησα τη δική μου Ελλάδα», είχε πει χαρακτηριστικά η Τατιάνα Μπλάτνικ στις 08.03.2022 στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: