«Όταν μιλούσε μοσχομύριζε το στόμα της»: Το κόλπο της Αλίκης με το άρωμα για να μοσχοβολά πάντα η ανάσα της

April 23, 2024

«Όταν μιλούσε μοσχομύριζε το στόμα της»: Το κόλπο της Αλίκης με το άρωμα για να μοσχοβολά πάντα η ανάσα της


Διαφ.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, εκτός από μία σπουδαία ηθοποιός, ήταν και μία πανέμορφη γυναίκα ή οποία πρόσεχε κάθε λεπτομέρεια στην εμφάνισή της, μέχρι και το πως θα μυρίζει η αναπνοή της.

Ειδικότερα, ένα από τα μυστικά της ήταν και αυτό για μοσχομυριστή αναπνοή και το αποκάλυψε πρόσφατα ο Μάκης Δελαπόρτας.

Το κόλπο που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη για μοσχομυριστή αναπνοή

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε «όταν μιλούσε, μοσχομύριζε το στόμα της. Μου έλεγε ότι το άρωμα πρέπει να το βάζουμε όχι μόνο πίσω από τα αυτιά, αλλά στη μύτη και τα ρουθούνια. Και όταν μιλούσε, μύριζε η αναπνοή της άρωμα. Πολλές φορές το κάνω και εγώ αυτό.

Τα μυστικά ομορφιάς της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Άλλωστε, η ίδια η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε αποκαλύψει πολλά από τα μυστικά ομορφιάς της, επισημαίνοντας: «Φροντίζω την εμφάνιση μου και κυρίως την δίαιτα μου. Νομίζω ότι αυτό είναι το μυστικό μου. Δεν τρώω ποτέ κρέας, τρώω πολλά λαχανικά, ψάρια, γαλακτερά, αυγά και πολλά φρούτα. Προσέχω να μην παίρνω πολλά κιλά. Χρησιμοποιώ πολύ απλές κρέμες. Το καλύτερο μου καλλυντικό είναι το λάδι ελιάς. Με αυτό όλο το καλοκαίρι πασαλείβομαι και γεύομαι τις αχτίνες του ηλίου. Ποτέ όμως στο πρόσωπο. Μικρή είχα έναν Ρώσο μακιγιέρ τον Σταύρο Κελεσίδη, που μου είχε τονίσει πως ποτέ το γυναικείο πρόσωπο δεν πρέπει να εκτίθεται στον ήλιο, γιατί αφυδατώνεται και μαραίνεται. Γυμνάζομαι, κολυμπάω, προσέχω. Δεν πίνω. Λυπάμαι που τα τελευταία τρία χρόνια καπνίζω. Προσπαθώ να ξεκουράζομαι όταν έχω καιρό και να κοιμάμαι 8 ώρες την ημέρα. Είμαι συντηρητική σπιτόβια, δεν ξενυχτάω χωρίς λόγο. Εκείνο που με χαρακτηρίζει είναι η αγάπη που έχω για την ίδια τη ζωή».

Είπα αυτό στον τηλεοπτικό αέρα, ξεμπρόστιασα την Αλίκη Βουγιουκλάκη κι αμέσως μετά σταμάτησε να μου μιλάει”

Ο Φώτης Μεταξόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «On Time» με δημοσιογράφο τη Ρενέ Σαραντινού. Ο διάσημος χορευτής και χορογράφος ανέφερε, εν μέσω άλλων θεμάτων, τη σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Βγήκα στο θέατρο το 1954, στο έργο “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” με τη Συνοδινού, που αρρώστησε τότε μέσα σε μία εβδομάδα και ήρθε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, τότε τη γνώρισα, εκεί. Η πρώτη μου παρτενέρ στο χορό ήταν η Συνοδινού και μετά η Αλίκη. Έπειτα βγήκα στην επιθεώρηση», είπε αρχικά ο Φώτης Μεταξόπουλος.

Φώτης Μεταξόπουλος

Ο Φώτης Μεταξόπουλος είπε στη συνέχεια: «Το 1984, σε μια συνέντευξη, είχε πει η Αλίκη ότι τότε γιόρταζε τα 25 της χρόνια στο θέατρο. Αυθόρμητα, της είπα “μαζί ξεκινήσαμε, γιατί είπες 25 χρόνια; Εγώ γιορτάζω τα 30 χρόνια στο χώρο”. Το είπα αυτό στον τηλεοπτικό αέρα, την ξεμπρόστιασα κι αμέσως μετά σταμάτησε να μου μιλάει. Είχα πάει με την κόρη μου για αυτόγραφο και μιλούσε μόνο σε εκείνη, όχι σε μένα. Το είχε πάρει πατριωτικά».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: