Αλέξης Κούγιας: “Δε θα ψηφίσω την Εύη Βατίδου στις Ευρωεκλογές. Έμαθα από τα Μέσα ότι κατεβαίνει υποψήφια”

April 30, 2024

Αλέξης Κούγιας: “Δε θα ψηφίσω την Εύη Βατίδου στις Ευρωεκλογές. Έμαθα από τα Μέσα ότι κατεβαίνει υποψήφια”


Διαφ.

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Φαίη Φώτου στην εκπομπή “Πρωινό”. Σε μια συζήτηση που κάλυψε θέματα περιουσίας, οικογένειας και πολιτικής, ο Κούγιας δεν φοβήθηκε να μοιραστεί προσωπικές πληροφορίες και απόψεις.

Η Άποψη του Αλέξη Κούγια:

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Κούγιας μίλησε ανοιχτά για την περιουσία του και τον τρόπο που διαχειρίζεται τις οικογενειακές του υποχρεώσεις. Επίσης, αναφέρθηκε στα παιδιά του και στην αγάπη και φροντίδα που τους προσφέρει, παρά τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Αλέξης Κούγιας

Η Υποψηφιότητα της Εύης Βατίδου στις Ευρωεκλογές:

Μια από τις πιο αναμενόμενες στιγμές της συνέντευξης ήταν όταν ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε την υποψηφιότητα της πρώην συζύγου του, Εύης Βατίδου, στις Ευρωεκλογές.

«Σε λίγο θα συμπληρώσω 50 χρόνια δικηγορίας και πολύ περισσότερα χρόνια στα δικαστήρια. Αυτή είναι η ζωή μου. Στα 74 μου χρόνια νιώθω ακμαίος. Εκεί εγώ απολαμβάνω την περιουσία μου. Έχω πει ότι θα φύγω στα δικαστήρια και θα το κάνω πράξη. Κι αυτό είναι ένα θείο δώρο, να κάνω την απόλαυση που είναι η υπεράσπιση επάγγελμα. Απλώς ξεχνιέμαι την ώρα που αγορεύω. Δεν καταλαβαίνω πώς περνάνε οι ώρες» ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

Σχετικά με την περιουσία του, είπε: «Μη νομίζετε, δεν είμαι ούτε ο Ωνάσης, ούτε ο Νιάρχος, ούτε κανένας τρισεκατομμυριούχος. Απλώς εγώ έχω μία συντηρητική άποψη για το πώς θα έπρεπε να αξιοποιήσω αυτά που έβγαζα από τη δουλειά μου. Δηλαδή δεν έβαλα ποτέ λεφτά στην τράπεζα. Θεωρώ ότι η κατάρα στην κοινωνία είναι οι τράπεζες. Εγώ μόλις μάζευα πέντε δεκάρες, αγόραζα ένα οικόπεδο, έφτιαχνα ένα σπίτι, έπαιρνα ένα αυτοκίνητο. Και μη νομίζετε, με 50 ευρώ τη μέρα είμαι γεμάτος. Έχω μεγάλο ΕΝΦΙΑ. Έχω υποστεί μεγάλο φοροκυνηγητό. Η εφορία μου δέσμευσε όλη την περιουσία.

Ένιωσα πολύ άσχημα. Να έχεις δουλέψει 50 χρόνια και ξαφνικά να φοβάσαι ότι αύριο θα βγει σε πλειστηριασμό το γραφείο ή το σπίτι σου. Ευτυχώς δικαιώθηκα στα δικαστήρια αλλά πληρώνω πολλά χρήματα στην εφορία».

«Υπάρχει ενδόμυχα πάντα ένας φόβος μήπως τα παιδιά μου αποκτήσουν πάθη. Όμως είμαι απόλυτος. Όταν κάνεις παιδιά, πρέπει να είσαι πάνω από τα παιδιά σου. Όλα είναι θέμα αγωγής και παιδείας. Όταν διαλύθηκε ο γάμος μου, τα παιδιά μου ήταν 5 και 2 ετών. Είχα μία πολύ μεγάλη αγωνία για το ποιες θα ήταν οι επιλογές ζωής της πρώην συζύγου μου η οποία θα είχε την επιμέλειά τους, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσα να την πάρω εγώ. Μου προσφέρθηκε κιόλας» συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Δεν έχω συζητήσει ποτέ με την πρώην σύζυγό μου για το πώς πρέπει να φέρεται. Δεν έχω πει ποτέ στα παιδιά μου ότι έχω ένα παράπονο. Ποτέ τα παιδιά μου δεν μας είδαν να έχουμε έναν έντονο διάλογο κι αυτό είναι ένα από τα μυστικά που εκείνα είναι ισορροπημένα» σημείωσε, επίσης.

Όσο για το αν θα ψηφίσει την Εύη Βατίδου που είναι υποψήφια με το ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ, αποκάλυψε: «Δεν μιλήσαμε ποτέ. Το έμαθα από τα Μέσα και δεν είχα κανέναν λόγο να τη συμβουλέψω. Κάποια στιγμή με ρώτησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης αν έχω αντίρρηση. Όχι μόνο δεν είχα αντίρρηση, αλλά αν μπορούσε να είναι κάθε μέρα στην τηλεόραση γιατί είναι μορφωμένη κοπέλα. Έχει τελειώσει κλασικό μπαλέτο στο Λονδίνο, είναι καθηγήτρια κλασικού μπαλέτου και μιλάει ξένες γλώσσες. Είναι παρεξηγημένη, είναι πολύ πιο αξιόλογη από αυτό που φαίνεται. Δε θα την ψηφίσω, έχω πολιτικές επιλογές με βαθιές ρίζες από το παρελθόν».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: