«Αεροβαπτίστε τον!: O γιος μου γεννήθηκε 25 εβδομάδων, λογιζόταν ως αποβολή, το κεφάλι του ήταν πολύ μικρό»

May 1, 2024

«Αεροβαπτίστε τον!: O γιος μου γεννήθηκε 25 εβδομάδων, λογιζόταν ως αποβολή, το κεφάλι του ήταν πολύ μικρό»


Διαφ.

Η Νένα Χρονοπούλου βρέθηκε στην εκπομπή “Super Κατερίνα” και αναφέρθηκε στον γιο της, που σήμερα είναι 20 ετών και στο αεροβάπτισμα που του έκαναν.

Η Νένα Χρονοπούλου δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό “ηρωίδα”

Όπως υπογράμμισε η ηθοποιός «εγώ δεν είμαι ηρωίδα. Ηρωισμός είναι αυτό που συμβαίνει σε δεκάδες ανθρώπους στην Ελλάδα και σε χιλιάδες γονείς. Υπάρχουν γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους με καρκίνο και την επόμενη ημέρα δε τα έχουν. Ηρωισμός είναι να παλεύεις μόνος σου σε ένα σύστημα που δυστυχώς έχει δημιουργηθεί για να είναι ανύπαρκτο. Αυτό είναι. Δεν έχει να κάνει με το ότι βλέπω το παιδί μου και ξέρω τι έχει ή προσπαθώ καθημερινά να είμαι δίπλα του για να γίνεται πιο λειτουργικό. Υπάρχει πολύς πόνος εκεί έξω, γιατί δεν λειτουργεί με τον σωστό τρόπο τίποτα».

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της

Και συμπλήρωσε η Νένα Χρονοπούλου «ο γιος μου γεννήθηκε 25 εβδομάδων, δηλαδή 5,5 μηνών. Θα λογιζόταν ως αποβολή. Έτρωγε τέσσερα μπουκάλια γάλα. Όταν γεννήθηκε ο Χρήστος, επειδή εγώ ήμουν πέντε μήνες μέσα στο νοσοκομείο, ουδέποτε σκέφτηκα να βγω έξω ή μου λείπουν οι φίλοι μου. Ήξερα κάθε μέρα που ήμουν εκεί, εκείνος μεγαλώνει πιο σωστά. Όταν γεννήθηκε, πήγα να πεθάνω, γιατί είχα ακατάσχετη αιμορραγία. Ο κουμπάρος μου, που ήταν και γυναικολόγος μου, μού έλεγε ότι με χάνει, ενώ εγώ επέμενα να προσέξει το παιδί. Κι όταν γεννήθηκε ο Χρηστάκος, δεν πίστευα ότι ζει».

Όσον αφορά το αεροβάπτισμα του γιου της, η ηθοποιός επεσήμανε «όταν με είχαν στην ανάνηψη ρώτησα “ζει; Αεροβαπτίστε τον!” και επειδή τον είχα ταμένο στον Ιησού, τον βάπτισαν επί τόπου Χρήστο. Τον βάπτισα, όχι επειδή είχα δύσκολη εγκυμοσύνη, αλλά επειδή πιστεύω πάρα πολύ. Ήθελα να βαφτίσω το παιδί μου Χρήστο και αναφέροντας κάθε μέρα το όνομα, να θυμάμαι πόσα πράγματα με βοήθησε ο Χριστός και δεν έκανα, επειδή η δουλειά μας είναι γεμάτη πειρασμούς. Άκουγα το αεροβάπτισμα στην ΜΕΝ. Όταν γεννιέται το παιδί και κινδυνεύει να καταλήξει, του διαβάζουν κάποια λόγια. Ο Χρηστάκος από τις πρώτες στιγμές της ζωής του, εκτός από επίθετο, έχει και όνομα. Ο γιος μου δεν ευθύνεται που ήταν πρόωρος. Η μήτρα μου ήταν έτσι που κάνει αποβολές. Μπορεί και η επόμενη εγκυμοσύνη μου να ήταν τόσο δύσκολη, όπως και η προηγούμενη που ήταν αποβολή. Όταν πρέπει να σταθείς παλικαρίσια στο πρόβλημά του, δεν μπορείς να σκέφτεσαι ποιος φταίει. Φέραμε στη ζωή ένα παιδί που δεν είναι καλό λένε. Τι πάει να πει δεν είναι καλό; Είναι ένα παιδί με πρόβλημα υγείας».

Μητέρα υπόδειγμα η Νένα Χρονοπούλου: Συγκινεί το βίντεο με τον γιο της να σβήνει τα κεράκια στην τούρτα του

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο γιος της Νένας Χρονοπούλου, Χρήστος. Η Νένα Χρονοπούλου και ο σύντροφός της Τάσος Μητρόπουλος είναι πάντα στο πλευρό του μικρού Χρήστου και με τις δράσεις τους στηρίζουν τα δικαιώματα όλων των ΑμεΑ παιδιών.

Σήμερα, ο γιος της έκλεισε τα 19 του χρόνια και στο σπίτι γιόρτασαν αυτό το σημαντικό γεγονός. Εκείνος με χαρά έσβησε τα κεράκια στην τούρτα του, ενώ συγκινημένη η Νένα Χρονοπούλου τράβηξε video με τον εορτασμό τους και το μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Νένα Χρονοπούλου: «Φέτος έκλεισε τα 19 το δεκαεννιάχρονο μωρό μας»

«Του Αγίου Διονυσίου σήμερα και ο Χρηστάκος κάθε χρόνο την ίδια ημέρα την ώρα ακριβώς -την ώρα που γεννήθηκε- σβήνει τα κεράκια του, φέτος έκλεισε τα 19 το δεκαεννιάχρονο μωρό μας!

Πολύχρονοι όσοι γιορτάζετε!

Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση της Νένας Χρονοπούλου για τα γενέθλια του γιου της, Χρήστου:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: