«Έσκασαν» τα δυσάρεστα, χλώμιασαν εκατομμύρια τηλεθεατές: Οριστικό τέλος για τη σειρά που αγαπήθηκε όσο λίγες

May 2, 2024

«Έσκασαν» τα δυσάρεστα, χλώμιασαν εκατομμύρια τηλεθεατές: Οριστικό τέλος για τη σειρά που αγαπήθηκε όσο λίγες


Διαφ.

Μετά από 11 τηλεοπτικές σεζόν που αποτέλεσαν τη μακροβιότερη κωμωδία στην Ελληνική τηλεόραση, η σειρά “Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα” θα ολοκληρώσει το ταξίδι της φέτος το καλοκαίρι.

Οριστικό φινάλε για τη «Μουρμούρα»: Τι συνέβη;

Αρχικά, το κανάλι Alpha είχε ανακοινώσει την απόφαση να ολοκληρώσει τη σειρά λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, αναθεωρώντας την αρχική τους απόφαση, το κανάλι αποφάσισε να επιστρέψει στον αρχικό προγραμματισμό και να προβάλει το φινάλε της σειράς το επόμενο καλοκαίρι. Η αλλαγή στην πολιτική επιδοτήσεων του ΕΚΟΜΕ σχετικά με την Ελληνική μυθοπλασία, καθώς και η μείωση της τηλεθέασης και η εξάντληση των ιστοριών, συνέβαλαν στην τελική απόφαση για το τέλος της σειράς.

Παράλληλα υπήρχαν εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια και αρκετές αποχωρήσεις βασικών συντελεστών. Ο Alpha και η εταιρία παραγωγής προσπάθησαν να βρουν λύση.

Υπήρξαν συζητήσεις με βασικούς συντελεστές της σειράς για μείωση του μπάτζετ και αρκετοί το αποδέχθηκαν, μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Αντωνίου και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης που είχαν προχωρήσει σε αρχική συμφωνία για έναν ακόμη κύκλο.

Ο Alpha από την επόμενη σεζόν προχωρά σε μια συνολική αλλαγή του βραδινού προγράμματός του με το λανσάρισμα μόνο καινούργιων σειρών. Έτσι ολοκληρώνεται και το «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα».

Η μόνη κωμωδία που έχει πάρει έγκριση για του χρόνου είναι αυτή των Ρέππα – Παπαθανασίου «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα» που θα παρωδεί μεγάλα hit της Ελληνικής τηλεόρασης στον τομέα της μυθοπλασίας, ενώ αυτή τη στιγμή αναζητείται και μια δεύτερη χαμηλότερου κόστους κωμική σειρά στη λογική του sitcom, δηλαδή του «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα».

Νέα σεζόν νέες σειρές:

Ανατροπές δεν συμβαίνουν μόνο στις μεταγραφές τηλεαστέρων αλλά και σε αυτές των ηθοποιών. Ο Βασίλης Μπισμπίκης ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία για πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα σειρά του Alpha, «Διάφανη αγάπη», ωστόσο, τελικά θα πάρει μέρος σε άλλη σειρά του καναλιού της Κάτω Κηφισιάς.

Την επόμενη τηλεοπτική σεζόν τα «Κόκκινα Φανάρια» βασισμένα στο θεατρικό έργο του Αλέκου Γαλάνου ανάβουν και πάλι αυτή τη φορά στη μικρή οθόνη. Πρόκειται φυσικά για μια διασκευή της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας – τεράστιας επιτυχίας της δεκαετίας του 1960 – που έφθασε μέχρι τη διεκδίκηση του Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας με ένα all star cast ηθοποιών (Καρέζη, Χρονοπούλου, Φούντας, Παπαμιχαήλ, Διαμαντίδου κτλ), πρωτοποριακή σκηνοθεσία για εκείνη την εποχή από τον Βασίλη Γεωργιάδη και μουσική Σταύρου Ξαρχάκου.

Η ταινία περιέγραφε τη ζωή επτά γυναικών και πώς κατέληξαν να εργάζονται σε καμπαρέ της Τρούμπας. Προφανώς και στην τηλεοπτική μεταφορά οι ιστορίες θα ανοίξουν. Ο Βασίλης Μπισμπίκης θα υποδυθεί έναν «προστάτη» τον Μιχαήλο, ρόλο που στην ταινία είχε ο Γιώργος Φούντας.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που ο γνωστός ηθοποιός σχετίζεται με αυτό το έργο. Το έχει ανεβάσει δύο φορές στο θέατρο σε δική του, μάλιστα, σκηνοθεσία, ενώ η τελευταία φορά ήταν πριν 2 χρόνια σε μια σύγχρονη queer εκδοχή στον πολυχώρο Cartel.

H τηλεοπτική σειρά, σε παραγωγή της εταιρίας «Αργοναύτες», με την οποία ο Βασίλης Μπισμπίκης συνεργάζεται τώρα και κινηματογραφικά με την ταινία «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη, προορίζεται για το δεύτερο μισό της επόμενης σεζόν στον Alpha.

Για έναν από τους γυναικείους πρωταγωνιστικούς ρόλους συζητείται έντονα το όνομα της Κλέλιας Ρένεση, συμπρωταγωνίστριας του Μπισμπίκη στη «Σπασμένη Φλέβα», ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων και μάλιστα για το ρόλο της «Μαντάμ Παρί» (Δέσπω Διαμαντίδου στην ταινία) έχει πέσει το όνομα της Πέμης Ζούνη που συνεργάστηκε με την εν λόγω εταιρία παραγωγής στον «Έρωτα Φυγά» του ΑΝΤ1.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: